La 18 ani, Andrei Penescu se întreabă: „De ce am fost executaţi ca cei mai periculoşi criminali?”

 

Vrând, nevrând, la numai 18 ani, Andrei Penescu este patron şi preşedinte de club la F.C. Argeş. Surprinzător pentru mulţi, Andrei dă dovadă, în ciuda vârstei fragede, că are o maturitate precoce în tot ce înseamnă conducerea unui club de fotbal 

 

 

din prima ligă a fotbalului românesc, club retrogradat în liga a doua de Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal. 

Avocaţii Argeşului au înaintat recursul

Când veţi înainta recursul la Comisia de Apel a LPF?

– Avocatul nostru a şi înaintat deja recursul înainte ca termenul de cinci zile să expire. 

Ce şanse sunt ca decizia Comisiei de Disciplină să fie schimbată?

– În opinia mea, şansele sunt minime, dar noi suntem practic obligaţi să urmăm toate formalităţile procedurale. Îmi este greu să cred că cei din Comisia de Apel vor schimba decizia dată iniţial de Comisia de Disciplină. 

Este corectă retrogradarea Argeşului în liga secundă?

– Nu pot comenta acest lucru, dar personal, nu înţeleg de ce tatăl meu nu este judecat în stare de libertate aşa cum sunt arbitrii sau domnul Prunea. Dacă este adevărat că s-au dat bani, cei care i-ar fi luat nu sunt şi ei vinovaţi? De ce aceştia să fie bine-mersi în libertate, iar tatăl meu să fie închis?

„Am pierdut două milioane de euro din drepturile de televizare”

Câţi bani pierdeţi din drepturile de televizare prin retrogradarea Argeşului?

– Aproape două milioane de euro! Locul 10 ocupat de echipă la finalul campionatului este doar meritul băieţilor şi antrenorilor, pentru că s-a demonstrat că arbitrii care se spune că ar fi luat bani să ne ajute, n-au ajutat cu nimic echipa, iar punctele au fost obţinute cinstit, pe teren. 

Este adevărat că aţi luat bani în avans din drepturile de televizare, şi acum va trebui să-i daţi înapoi?

– Nu, nu este adevărat. N-am luat bani în avans din drepturile de televizare. 

Tatonări pentru Cristi Tănase şi banii achitaţi la zi

Mai sunt restanţe financiare la jucători?

– Nu, nu mai sunt. Am plătit contractele la zi, iar în această săptămână le-am achitat şi salariile pe ultimele două luni, aşa că acum suntem cu toate plăţile achitate la zi. 

Dacă echipa va fi retrogradată în liga a doua, Cristi Tănase va rămâne la F.C. Argeş?

– Dacă va avea o ofertă bună pentru el şi pentru club, nu ne vom opune să plece. În acelaşi timp, nu-l putem transfera pe mai nimic, deoarece are 22 de ani şi este titular la echipa naţională. 

Gigi Becali spunea că oferă un milion de euro pe Tănase.

– Spunea, dar pentru Cristi nu este nici o ofertă concretă, chiar dacă în presă s-a vehiculat că mai multe cluburi din ţară şi străinătate că îl vor pe jucătorul nostru. 

Se spune că pe adresa clubului au venit oferte de la Şahtior şi Fiorentina pentru Cristi Tănase, este adevărat?

– Nu sunt oferte concrete, ci doar simple tatonări, aşa cum v-am mai spus.

„Este F.C. Argeş cel mai mare rău al fotbalului românesc?”

Este posibil ca grupul de firme PIC să nu mai susţină clubul F.C. Argeş?

– Dacă ar fi după mine, nu m-aş mai implica în fotbal, dar este dorinţa tatălui meu să o susţinem mai departe, şi o vom face cum putem mai bine. Dacă vom fi retrogradaţi, vom reveni, aşa cum am făcut-o şi în urmă cu doi ani. Avem un lot de jucători şi antrenori, care au demonstrat că pot face faţă şi în prima ligă şi o vom lua de la capăt.

Sunt unii care se bucură de răul Argeşului…

– Este treaba lor. Eu nu înţeleg, însă, altceva. Am primit cele mai drastice sancţiuni: retrogradarea, amenzi de miliarde, tata şi încă două persoane au fost declaraţi persoane non-grata, terenul ne-a fost suspendat… Toate sancţiunile au fost cele maxime, de parcă suntem cei mai periculoşi criminali. Mai aveau să ne pună la zid şi să ne execute la foc automat. Chiar F.C. Argeş este răul cel mare al fotbalului românesc?  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email