Klaus Iohannis, în vizită la Curtea de Argeş

Klaus Iohannis, preşedintele PNL şi candidatul la funcţia de preşedinte al Alianţei Creştin Liberale (ACL), a făcut ieri o vizită la Curtea de Argeş, unde a vizitat două fabrici ce aparţin unor companii nemţeşti, după care a participat la o scurtă întâlnire cu oamenii de afaceri din localitate.
Prima oprire pe care Klaus Iohannis a făcut-o a fost chiar la fabrica Steinel, unde a fost întâmpinat de mai mulţi membrii ai ACL, dar şi de simpatizanţii liberali şi democrat-liberali. Singura absenţă notabilă de la întâlnirea cu Klaus Iohannis a fost cea a lui Cristian Mitrofan, preşedintele PNL Curtea de Argeş. Candidatul ACL a mers în incinta unităţilor de producţie, unde a discutat cei din conducerea întreprinderii, dar şi cu muncitorii care se aflau în acel moment la serviciu. După vizita de la Steinel, delegaţia oficială s-a îndreptat către o altă fabrică ce aparţine unei companii nemţeşti, Dr. Oteker. Şi aici, candidatul ACL a făcut o scurtă vizită, în timpul căreia a discutat şi cu muncitorii.
 „Trebuie să luăm măsurile care se impun pentru ca investitorii să rămână”
La finalul acestor vizite, Klaus Iohannis s-a îndreptat către Hotelul „Posada” din Curtea de Argeş, unde s-a întâlnit cu mai mulţi oameni de afaceri argeşeni. „Astăzi am avut ocazia să vizitez două unităţi de producţie şi voi merge la cel puţin încă una. Sunt lucruri foarte bune pe care le-am văzut. De exemplu cele două unităţi oferă locuri de muncă bune, care se încadrează în ceea ce am propus eu, România lucrului bine făcut. Îi felicit pe cei care au convins investitorii să vină, important este, însă, să înţelegem că nu ajunge doar să-i convingem pe investitori să vină, trebuie să luăm şi toate măsurile care se impun ca să şi rămână”, a declarat Klaus Iohannis la întâlnirea cu oamenii de afaceri.
Klaus Iohannis a vorbit despre autostrada Piteşti – Sibiu
Totodată, acesta a vorbit şi despre importanţa autostrăzii Piteşti – Sibiu, cea care face parte din Coridorul IV Pan European. Klaus Iohannis susţine că renunţarea la acest tronoson „este o eroare în dezvoltarea infrastructurii. „Două măsuri sunt importante pentru ca această zonă să îşi păstreze investitorii. Infrastructura, pentru că de fiecare dată când vin la dumneavoastră aud lucruri depsre autostrada mult discutată pe Valea Oltului. Eu personal sunt convins că dacă se renunţă la aceste tronson este poate una dintre cele mai mari erori care se poate face în dezvoltarea infrastructurii. Acest coridor este finanţabil cu fonduri europene şi ar fi o eroare mare să se renunţe. Sper să se revină asupra acelui master plan care a fost prezentat de Guvern acum recent, să se corecteze această eroare. Deşi la televizor guvernanţii promit tot felul de lucruri când vin în teren oamenii spun cu totul altceva. A doua chestiune este legată de impozite şi taxe. Trebuie să fim competitivi, România trebuie să fie competitivă iar dacă vrei să atragi investitori sunt reguli destul de clare, transpernţă, productivitate, sustenabilitate”, a declarat Klaus Iohannis.
În cadrul întâlnirii, candidatul ACL a vorbit şi despre valoarea TVA-ului. „În programul meu prezidenţial am pus la capitulul „Economie”, o propunere de reducere a TVA-ului, din cel puţin două motive. Primul ar fi că un TVA foarte mare constituie şi o împovărare pentru cetăţeni. Al doilea ar fi că TVA-ul mare este cea mai mare sursă pentru evaziunea fiscală. Dacă vrem să combatem evaziunea fiscală trebuie să avem curajul să spunem că TVA-ul este prea mare. Nu vreau să spun că trebuie redus de azi pe mâine, pentru că aşa ceva nu se poate, dar el poate fi redus în trepte. Atunci mai mulţi agenţi economici vor plăti benevol taxele şi vom intra într-o zonă de normalitate”, a mai spus Klaus Iohannis.
La finalul întâlnirii de la Curtea de Argeş, Klaus Iohannis a plecat către Mioveni, acolo unde a vizitat Uzina de Automobile „Dacia – Renault”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email