Kaufland, amendat cu 9000 de lei din cauza şoarecelui din vitrina de carne

Hipermarketul Kaufland din Curtea de Argeş a primit o amendă în valoare de 9000 de lei pentru „deratizare necorespunzătoare”, am aflat de la Sorin Sorescu, director executiv adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor  (DSVSA) Argeş.

„Ne-am sesizat de la publicarea filmuleţului cu şoarecele care se plimba prin vitrina cu carne de la Kaufland Curtea de Argeş, şi am făcut o notă de control”, ne-a spus Sorin Sorescu. În urma verificărilor au fost sechestrate şi duse la incinerare toată carnea şi produsele din carne din vitrina prin care se plimba rozătoarea, astfel – 9,8 kilograme de carne de vită, 47,14 kilograme de carne de porc şi 31,6 kilogranme de preparate din carne, în valoare totală de 2798 lei. De asemenea, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 9000 de lei. „Cel mai probabil cauza a fost grilajul din spate, de la aprovizionare, care e electric, ca o poartă, şi are ochiurile mari prin care se pot strecura şoarecii. Au fost capcane puse, dar nu au fost urmărite îndeaproape, au fost puse şi atât”, spune directorulexecutiv adjunct al DSVSA Argeş.

Direcţia Sanitar Veterinară a dispus mai multe măsuri – punerea unei plase sau a unei plăci pe grilajul care a permis vizita şoarecelui,instruirea personalului privind manierele de bune practici de igienă şi continuarea acţiunilor de deratizare. Sorin Sorescu mai spune că în depozit carnea şi preparatele din carne erau ambalate şi nu s-a găsit niciun pachet desfăcut sau urme de rozătoare. „S-au făcut dezinfecţia şi deratizarea şi s-au recoltat  miercuri probe de sanitaţie pentru probe microbiologice să se vadă dacă dezinfecţia e făcută corespunzător”, a precizat Sorin Sorescu.

Vă reamintim că marţi un argeşean a postat pe facebook un filmuleţ în care se vedea un şoarece care se plimba agale prin vitrina de carne a hipermarketului din Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email