Kärcher se implică în scandalul de la Electroargeş

Nemţii spun că „schimbarea conducerii este binevenită” şi îl acuză pe fostul director Ion Gavrilă de „comportament care nu poate fi acceptat”

 

Scandalul de la Electroargeş a ajuns şi la urechile celui mai important partener al societăţii, firma germană Kärcher . Într-o scrisoare deschisă publicată vineri pe site-ul  Electroargeş, semnată de Christian May, membru în board-ul societății germane, producătorul de electrocasnice este atenționat de partenerii de la Kärcher, pentru care fabrică produse,  să nu folosească subansamble pentru producția de aspiratoare sub alte mărci, dar se spune şi că „schimbarea conducerii a fost binevenită”.

Compania Electroargeș  a primit o scrisoare de la compania germană Kärcher împreună cu care are o colaborare și în care li se atrage atenția că nu pot desface produse sub marcă proprie, utilizând tehnologia primită de la ei. „Fabricarea altor mărci de aspiratoare umede și uscate cu scule și piese de producție Kärcher este ceva ce nu vom tolera în viitor”, arată documentul menționat. Compania din Curtea de Argeș inițiase un proiect – nefinalizat – pentru fabricarea de produse sub marcă proprie și care ar fi urmat să fie vândute prin rețeaua Dedeman. Partenerii germani le-au atras atenția că nu pot utiliza piesele și tehnologiile lor pentru a vinde produse sub altă marcă și demersul a fost oprit. Partenerii germani vorbesc şi despre noua conducere a societăţii din Curtea de Argeş.

Vechiul executiv s-a comportat într-un mod care nu poate fi acceptat într-o relaţie de afaceri de lungă durată”

Iată scrisoarea semnată de  Christian May, Director General, adresată “tuturor celor interesați” .

În luna mai a acestui an a avut loc o schimbare în executivul companiei Electroargeş. Această schimbare a fost binevenită din punctul nostru de vedere deoarece am realizat îmbunătăţiri la nivel de comunicare, cooperarare și profesionalism în cadrul primelor luni de la schimbare. De asemenea, ne-am dat seama că vechiul executiv s-a comportat într-un mod care nu numai că ne-a surprins, dar care nu poate fi acceptat într-o relaţie de afaceri de lungă durată.

Fabricarea altor mărci de aspiratoare umede și uscate cu scule și piese de producţie Kärcher este ceva ce nu vom tolera în viitor.

Suntem aproape de rezolvarea acestei probleme printr-o bună cooperare cu actualul manager general, domnul Zisu, (actualul director general al Electroargeş – n.n.) și aşteptăm cu nerăbdare să continuăm această cooperate în viitor pentru a îndeplini obiectivele comune ale Electroargeş şi Kärcher”.

Acționarul Dumitru Tudor propune revocarea directorului lăudat de Kärcher

La Adunarea Generală a Acţionarilor programată pentru această săptămână, acţionarul Dumitru Tudor a cerut „revocarea din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie a lui Ştefan Constantin”, „alegerea preşedintelui Consiliului de Administraţie”, „constatarea nulităţii hotărârii Consiliului de Administraţie prin care Ion Gavrilă a fost revocat din funcţia de director general” şi „repunerea lui Ion Gavrilă în funcţia de director general”, precum şi „aprobarea acţiunii în răspundere împotriva lui Robert Zisu pentru recuperarea de la acesta a tuturor sumelor primite de la Electroargeş începând cu 5 mai, cu titlu de remuneraţie de director general”.

96% din cifra de afa­ceri se bazează pe ex­portul către Kärcher

În replică, actualul preşedinte al Consiliului de Administraţie, Ştefan Constantin, într-un raport de activitate publicat pe site-ul Electroargeş şi pe cel al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), face acuzaţii grave la adresa fostei conduceri.  El spune că „se  impune sesizarea organelor abilitate ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară), Parchet, ANAF, DIICOT, BVB mai ales că toate nelegalităţile și  abuzurile au fost posibile cu complicitatea și concursul membrilor CA și nu în ultimul rând cu complicitatea  domnului Tudor Dumitru”.

În raportul său, Ştefan Constantin vorbeşte despre prejudicii de milioane de euro cauzate de fosta conducere, cu „ complicitatea” lui Dumitru Tudor, despre angajări fictive şi despre implicarea societăţii Electroargeş  în afacerile altor firme controlate de apropiaţi ai fostului director Ion Gavrilă.

Potrivit raportului Electroargeş pe 2016, aproape 96% din cifra de afa­ceri se bazează pe ex­port, iar în cadrul acestuia peste 98% este doar către gru­pul de firme Kärcher, ceea ce de­notă o depen­denţă uriaşă de cola­borarea cu această firmă. Este de aşteptat ca, în aceste condiţii, Adunarea Generală să ţină cont de scrisoarea nemţilor la discutarea punctelor de pe ordinea de zi propuse de Dumitru Tudor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email