Juniorii – „Mina de aur” de la F.C. Argeş

F.C. Argeş a fost şi este o adevărată „Mină de aur” pentru fotbalul argeşean şi naţional. Centrul de Copii şi Juniori „Leonte Ianovschi” produce permanent jucători de valoare, motiv pentru care oamenii de fotbal sunt interesaţi de clubul din Trivale.

 

 

Trei jucători la lotul naţional de juniori

În anul competiţional trecut care s-a terminat la începutul lunii iulie, două echipe de juniori de la F.C. Argeş s-au clasat pe locul trei în campionatele respective. Astfel, grupa de 17 ani, juniori născuţi 1993, antrenor Dan Silvăşanu, precum şi grupa antrenată de Viorel Moiceanu, juniori născuţi 1996, au fost la un pas de marea finală, clasându-se pe locul trei în ţară. Performanţele nu sunt la îndemâna oricui, iar selecţionerii diferitelor loturi de juniori cheamă pe tinerii fotbalişti de la F.C. Argeş la reprezentativele României. Antrenorul Mihai Ianovschi, şeful Centrului de Copii şi Juniori „Leonte Ianovschi” de la F.C. Argeş, spunea că „în perioada 21 – 31 iulie vor fi prezenţi la lotul naţional de juniori născuţi 1994-95, trei jucători de la F.C. Argeş. Este vorba de portarul Flavius Croitoru, şi mijlocaşii Marian Popescu şi Adrian Delcea. În activitatea noastră ne ajută foarte mult politica pe care conducerea clubului nostru o are, precum şi baza materială de excepţie de care dispunem”. 

Au câştigat „Fragaria Coup” în Slovacia

Şi pe plan internaţional clubul F.C. Argeş are, la nivel de juniori, rezultate deosebite. În perioada 2 – 8 iulie, lotul de juniori născuţi 1996, pregătit de antrenorul Viorel Moiceanu a participat la „Fragaria Coup”, în Slovenia, la Preşov. Juniorii lui Moiceanu au câştigat marele trofeu la grupa lor de vârstă, fără a primi gol în cele zece partide pe care le-au disputat! La respectiva grupă de vârstă au participat 28 de echipe, iar la tot turneul, peste 700 de jucători. 

Fără gol primit în cele zece meciuri!

În grupă, elevii lui Moiceanu au obţinut următoarele rezultate: 0 – 0 cu Poli Iaşi, 3 – 0 cu MFK Vranov (Slovacia), 2 – 0 cu F.C. Braşov, 3 – 0 cu Felix Ostrava, 5 – 0 cu SD Zaporozhe (Ucraina) şi 6 – 0 cu OFK Banja Luka (Bosnia-Herţegovina). În sferturile de finală, F.C. Argeş a învins cu 1 – 0 pe Universitatea Cluj, iar în semifinală au trecut cu 2 – 0 de echipa similară din Tg. Mureş. Echipa lui Viorel Moiceanu a disputat marea finală împotriva gazdelor de la Tatran Preşov. Meciul s-a terminat nedecis, 0 – 0, iar la penalty-uri argeşenii s-au impus cu 4 – 2, câştigând trofeul „Fragaria Coup”. 

Cadou pentru domn’ profesor

Cel mai bun portar a fost declarat Ştefan Popa de la F.C. Argeş, iar Cosmin Potlogeanu a fost unul din golgeterii turneului cu 14 reuşite. Organizatorii au oferit câştigătorilor de la F.C. Argeş, cupe, diplome, genţi, tricouri, şepci şi medalii. În plus, pentru că au câştigat trofeul, anul viitor vor fi invitaţi gratis la acest turneu. În acest an, toate cheltuielile, care s-au ridicat la 220 de euro pentru un jucător, au fost suportate de părinţii tinerilor fotbalişti. „Copiii mi-au oferit cel mai frumos cadou de ziua mea prin câştigarea acestui important trofeu, care este un fel de Liga Campionilor pentru juniorii din estul Europei”, spunea antrenorul Viorel Moiceanu, care, în timpul turneului, pe 5 iulie, a împlinit 55 de ani. 

Lotul lui Moiceanu

Fosta „Armă Secretă” de pe vremea când juca fotbal, Viorel Moiceanu a folosit următorul lot de jucători: Şt. Popa. A. Tirică, C. Serafim, C. Piscanu, A. Lăcrăţeanu, M. Dragomir, G. Guţoiu, M. Stancu, R. Neguţ, C. Potlogeanu, I. Dumitru, P. Eremia şi P. Ghiţă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email