Jumătate din asociaţiile de proprietari au datorii la Aquaterm

Conducerea societăţii Aquaterm a prezentat, recent, factura aferentă lunii mai pentru asociaţiile de proprietari constituite în municipiul nostru. Astfel, pentru apa consumată şi canalizare, asociaţiile din Curtea de Argeş au de achitat suma de 18.271 lei. Deşi sunt şi asociaţii de locatari care se află cu plata utilităţilor la zi, altele nu au mai plătit apa aproape un an de zile, perioadă în care au acumulat datorii uriaşe, la care s-au adunat şi penalităţile pentru întârzierea plăţilor.
Potrivit reprezentanţilor Aquaterm, într-un top al datornicilor la plata apei potabile şi a canalizării se regăsesc următoarele asociaţii de proprietari: Asociaţia de proprietari bl. M1 – 16 luni restante – sold 30.648 lei; Asociaţia de locatari nr. 30 – 14 luni restante – sold 27.107 lei; Asociaţia de proprietari nr. 17 – 11 luni restante – sold 2.323 lei; Asociaţia de locatari nr. 18  – 11 luni restante – sold 2.494 lei şi Asociaţia de proprietari nr. 28 – 7 luni restante – sold 3.422 lei.
Mai mult decât atât, există şi asociaţii care nu au plătit apa de trei – patru luni de zile, dar care au datorii ce depăşesc 4.000 de lei.
Pentru că plăţile au întârziat, au fost aplicate şi penalizări, care se ridică la valoarea totală de 2.253.533 lei. Deşi este greu de crezut că aceste restanţe vor fi achitate în perioada următoare, reprezentanţii Aquaterm au început primele demersuri în vederea recuperării datoriilor. Aceştia au transmis notificări către asociaţiile cu datorii, urmând ca în scurt timp acestea să fie acţionate în instanţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email