Judecătorii au decis! Strada Angheleşti, blocată de preotul Radu, trebuie redeschisă

Problema este acum cu punerea în aplicare a hotărârii

Câţiva ani s-au luptat câţiva locuitori de pe strada Angheleşti să obţină redeschiderea străzii şi acum au reuşit.

În octombrie 2016, ziarul nostru scria despre o femeie care avea atunci 68 de ani, Elena Ţugui, şi care nu mai putea să ajungă acasă decât prin curtea vecinei, pentru că drumul pe care îl folosea de 50 de ani fusese închis de un vecin de-al ei, preotul Dumitru Radu.

Vecina, Maria Mihalache, o lăsa să treacă, pentru că îi era milă de ea. „În 1962 familia mea a cedat acest drum de acces pentru CAP, ca să transporte fructele din livezile de aici. Am cadastru care demonstrează faptul că este un drum de acces, e strada Angheleşti aici”, ne spunea Maria Mihalache, în urmă cu doi ani.

 „Dacă am nevoie de o Ambulanţă sau de pompieri nu pot ajunge la mine. Părintele îmi spune să ocolesc pe sus, pe un alt drum, dar nu pot să merg eu pe acolo, de ce să ocolesc, pe aici am trecut mereu, de 50 de ani de când sunt aici”, ne mărturisea  Elena Ţuţui. Ea mai spune că înainte de a îngrădi drumul, preotul parca maşinile pe el astfel încât să nu poată să treacă pe acolo. De altfel, femeia  depus o plângere la Poliţie şi s-a deschis un dosar de cercetare penală. „Am întrebat la Primărie ce e cu drumul acesta şi mi-au spus că e drum public şi că nimeni nu are voie să-l îngrădească”, afirmă Elena Ţuţui.

Primăria confirma că drumul trebuie deschis

În 2010, într-o adresă emisă de Primăria Curtea de Argeş scrie clar – „(…) Referitor la faptul că aţi fost avertizată că o să vi se închisă drumul de acces către proprietatea dvs., vă precizăm că acest drum este domeniu public şi figurează „strada Angheleşti” şi  în fişa cadastrală depusă de doamna Radu Maria pentru autorizarea lucrărilor de împrejmuire. În cazul blocării domeniului public pe strada Angheleşti de către orice persoană, Primăria Curtea de Argeş va dispune măsurile legale ce se impun”. Adresa este semnată de primarul de atunci, Nicolae Diaconu, de secretarul municipiului, Radu Chirca, de şeful Direcţiei Arhitect Şef din Primărie, Cătălin Băşoiu, şi de un inspector al acestui compartiment.

Ce zicea preotul Dumitru Radu

„În primul rând eu nu am nicio legătură directă, proprietarii terenului sunt soacra mea şi soţia mea”, ne-a spus în 2016 preotul Dumitru Radu. „Drumul de acces este în proprietatea soacrei mele. După ce a reclamat de 15 – 20 de ori că ţin maşinile pe drum public, şi nu e adevărat, ce poate să facă cineva în cazul acesta..”, a mai spus preotul Radu.

El susţinea atunci că de mulţi ani a avut numai scandaluri cu cele două vecine. „Nu avem timp să stăm să dăm declaraţii la Poliţie, că de ce ţin maşina pe drumul propriu de acces, nu avem timp să dăm declaraţii la Poliţie de tot felul de invenţii”.  În ceea ce priveşte documentul emis de Primărie, Dumitru Radu afirma că nu este drumul din cauza căruia a izbucnit scandalul. „Em am rectificat cadastrul şi se vede clar”, precizează preotul.

Nu chiar foarte clar, au decis, însă, judecătorii, care au desfiinţat mai multe acte şi au hotărât că drumul trebuie deschis. 

Problemele par să fi fost generate de Comisia Locală de Fond Funciar de la Curtea de Argeş care a emis o adeverinţă şi a făcut menţiuni nereale pe o cerere, dar faptele acestea s-au prescris. Acum, mingea e în terenul Primăriei, care trebuie să se asigure că drumul este deschis. Lucru pe care nu l-a făcut încă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email