Judecătoria Curtea de Argeş a fost „eficientă” în 2020

În anul 2020, indicatorul general de eficienţă al Judecătoriei Curtea de Argeş se încadrează în gradul „eficient”, potrivit bilanţului activităţii pe anul trecut.

„Principala cauză care a generat obţinerea acestui indicator a fost suspendarea judecăţii, în majoritatea cauzelor, pe o durată de două luni în care a fost instituită, pe teritoriul României, starea de urgenţă”, motivează preşedintele instituţiei, judecătorul Cornel Adrian Stana calificativul nu foarte bun pe care instanţa din Curtea de Argeş l-a obţinut.

„La cele două luni în care judecarea cauzelor a fost suspendată trebuie adăugată încă o lună, perioadă în care s-au efectuat procedurile de repunere pe rol și de îndeplinire a procedurilor de citare cu participanţii din respectivele dosare. În condiţiile în care durata vacanţei judecătoreşti a fost redusă la jumătate, putem să reţinem că activitatea instanţei a fost afectată pe o perioadă de două luni. La un calcul sumar, constatăm că în acea lună ar fi putut fi soluţionate încă aproximativ 1050 de dosare care, adăugate la cele 4701 soluţionate, ar fi generat un total de 5750 dosare soluţionate. Continuând cu aceste calcule, valoarea indicatorului ar fi fost de peste 115%”, se mai arată în documentul citat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email