Joi se decide scumpirea apei

După cum INTERES ARGEŞEAN  v-a informat de acum o lună, tarifele la apa şi canal cresc cu 40%

Şedinţa ordinară a lunii mai a Consiliului Local Curtea de Argeş are loc joi, nu în ultima marţi din lună, cum se obişnuia, din motive de alegeri. Sunt multe proiecte pe ordinea de zi a şedinţei, dar poate cel mai important dintre ele este creşterea tarifelor la apă – canal cu 40%. Astfel, conform proiectului de hotărâre care a fost dezbătut în comisiile de specialitate ale Consiliului Local, „se aprobă modificarea preţului pentru apa potabilă produsă, transportată şi distribuită în municipiul Curtea de Argeş de la 3,15 lei metrul cub la 4,44 lei metrul cub, exclusiv TVA”. De asemenea, tariful pentru canalizare – epurare creşte de la 1,46 la 1,60 lei metrul cub, fără TVA. Noile tarife se aplică începînd cu 1 iulie.

În comisia economică, reprezentantul opoziției, liderul PNL, Cristian Mitrofan, a fost singurul consilier care a nu a votat majorarea prețului la apă-canal. „Joi, în ședința publică, toți consilierii liberali vor vota împotriva majorării, la fel cum au votat și împotriva majorării taxelor și impozitelor”, a scris Mitrofan pe facebook.

O idee pentru evitarea majorării – Liviu Nicolae propune plata apei în avans până la sfârşitul anului

Cum creşterea tarifelor la apă – canal cu 40% pare inevitabilă, cetăţenii caută soluţii pentru ca preţurile să rămână la fel. O idee interesantă a avut liberalul Liviu Nicolae, director comercial şi asociat la IPEE ATI. El propune ca cetăţenii să plătească în avans apa până la sfârşitul anului. „Fiecare îşi face un calcul şi ştie cam cât consumă. Dacă achită în avans, la preţul de acum, Aquaterm (societatea care furnizează apa – n.a.) ar avea bani pentru investiţiile urgente. În acest fel societatea rezolvă problemele urgente iar abonaţii plătesc la acelaşi tarif ce consumă până la sfârşitul anului, deci plătesc cu 40% mai puţin decât dacă ar achita facturile lunar”, spune Liviu Nicolae. Dacă propunerea sa are succes sau dacă va fi măcar lansată în dezbatere, rămâne de văzut.

Cert este că Aquaterm are nevoie urgent de bani ca să iasă din impas. Trebuie să înlocuiască pompele de la staţia de captare de la Oeşti, pe cele de la staţia de tratare de la Cerbureni, trebuie să monteze apometre cu citire la distanţă, etc. Pentru toate acestea e nevoie de bani, iar deocamdată a primit de la Consiliul Local doar 370.000 de lei din cei 500.000 de euro, cât trebui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email