Jaf la casa de schimb valutar din faţa primăriei


Şase infractori deosebit de periculoşi au atacat vineri noaptea casa de schimb valutar din faţa primăriei. Din primele cercetări ale poliţiştilor, în jurul orei 05.00, două maşini – un Logan cu numere de Călăraşi şi un Nissan Micra înregistrat în Italia, au oprit în chiar faţa casei de schimb valutar. În numai câteva secunde, mai multe persoane înarmate cu răngi au coborât şi au forţat uşa de la intrare. Intenţionau să plece cu seiful, însă au apucat nici măcar să îl demonteze, pentru că au fost prinşi de poliţişti. “Agenţii care asigurau paza şi protecţia au văzut totul pe camerele de supraveghere şi au alertat poliţia. Doi dintre hoţi au fost reţinuţi în zona casei de schimb valutar. Ceilalţi patru au reuşit să fugă”, a declarat inspectorul Robert Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.
Hoţii au fost fugăriţi

10 kilometri prin pădure, cu mascaţi şi câini

Chiar dacă agenţii de poliţie au tras mai multe focuri de armă, ceilalţi patru suspecţi nu s-au lăsat intimidaţi şi au fugit cu Nissan-ul parcat în faţa casei de schimb valutar. „Plimbarea” a fost una destul de scurtă, pentru că, la un moment dat, maşina s-a lovit de o bordură, iar hoţii au luat-o la fugă prin pădure. În urmărirea lor au plecat zeci de poliţişti, jandarmi, ofiţeri ai Serviciului de Investigaţii Criminale, mascaţii de la Detaşamentul de Intervenţie Rapidă  şi patru câini de urmărire. După ce au mers mai bine de 10 kilometri prin pădure, în căutatrea suspecţilor, poliţiştii au reuşit să dea de urma lor, pe raza comunei Băiculeşti. “I-am găsit epuizaţi, în nişte tufişuri. Se ascunseseră pentru că nu mai puteau să îşi continue drumul. În urmărirea lor a fost nevoie să se tragă focuri de avertisment”, spun poliţiştii care au participat la această acţiune. În pădure au fost găsiţi doar alţi trei dintre hoţi, iar cel de-al patrulea a reuşit să iasă la şosea şi a fost prins puţin mai târziu, la un filtru al poliţiştilor.

Banda este din Călăraşi

Gruparea este din Călăraşi şi se pare că hoţii nu sunt la prima infracţiune de acest gen. Unul dintre cei reţinuţi mai fusese închis pentru lovituri cauzatoare de moarte şi trafic de persoane, iar ceilalţi au la activ mai multe condamnări pentru furturi şi spargeri. În maşinile cu care hoţii veniseră tocmai din Călăraşi, poliţiştii au găsit  răngi, şurubelniţe şi chiar un baros de 9 kilograme. Acestea erau uneltele cu care hoţii au vrut să dea spargerea la Curtea de Argeş.

Trecut „glorios” pentru cei şase bandiţi

După ce au fost reţinuţi, cei şase membri ai grupării din Călăraşi au fost aduşi la sediul Poliţiei Curtea de Argeş, pentru audieri. Suspecţii se numesc: Costel Vlad – zis Ţaganu, în vârstă de 46 de ani, din comuna Modelu – Călăraşi, şi Ion Dobre- zis Nini, în vârstă de 33 de ani, din aceeaşi localitate, aceştia fiind cei prinşi în flagrant. În pădure, poliţiştii au reţinut încă trei călărăşeni: Iulian Eftimie (26 de ani), din comuna Dichiseni, Marian Samoilă (21 de ani), din comuna Modelu, şi Alex Ionuţ Albu (19 ani), din aceeaşi localitate. Ultimul capturat se numeşte Nicolae Năstase (29 de ani), zis Pripas, tot din comuna Modelu. Suspecţii au fost înaintaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş cu propunerea de arestare preventivă şi au fost reţinuţi pentru 29 de zile. Cei şase fac parte dintr-un grup infracţional constituit din mai mulţi membri, toţi cunoscuţi cu antecedente penale, având un comportament violent şi sunt suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni, atât în ţară, cât şi peste hotare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email