Izolarea termică a apartamentelor nu se poate face cu subvenţie de la stat

„Din păcate, la Curtea de Argeş izolarea apartamentelor cu contribuţie de la stat şi de la bugetul local nu se poate face”, a explicat primarul Nicolae Diaconu. Conform prevederilor legale actuale, cetăţenii din municipiu care locuiesc la bloc şi doresc să îşi izoleze termic apartamentele, ar trebui să beneficieze de 33% subvenţie din partea statului şi tot atât de la bugetul local. La Curtea de Argeş, acest lucru nu se poate întâmpla. „Este un proiect care a murit din faşă, prin modul în care a fost legiferat. Cel puţin în municipiul nostru nu poate să funcţioneze, în primul rând pentru că noi nu aveam încălzire centralizată.

Acoperişurile ar trebui dărâmate

Apoi, majoritatea blocurilor de la noi au acoperişuri, iar conform proiectului iniţial acestea ar trebui dărâmate. Pentru a beneficia de subvenţia de la stat trebuie să aducem blocul la stadiul iniţial, adică să stricăm acoperişurile, să refacem hidroizolaţia blocului, să schimbăm toate ferestrele, să izolăm termic atât subsolul blocului cât şi scările, şi o treime din aceste costuri trebuie să fie suportate de proprietari. Această contribuţie ar fi mai mare decât dacă cetăţeanul decide să îşi izoleze singur doar suprafaţa de apartament ce îi aparţine”, explică primarul Nicolae Diaconu.
Aşadar, cei care au amânat izolarea apartamentelor în speranţa că anul acesta vor beneficia de subvenţia de la stat, pot să se apuce liniştiţi de lucrări, pentru că nu vor primi nicio reducere. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email