ITM Argeș a dat 130 de amenzi în luna mai

ITM Argeș a făcut în luna mai 339 de controale și a aplicat 130 de amenzi în vaolare totală de 472.800 lei, se arată într-un comunicat al instituției.

În domeniul relațiilor de muncă s-au efectuat 176 de controale, s-au aplicat 58 de sancțiuni, din care amenzi în valoare de 389.300 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe au fost comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcții, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto, panificație.

Printre deficiențele constatate s-au numărat primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă, nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidențierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidență a salariaților, neacordarea indemnizației în cazul în care angajatorul își întrerupe temporar activitatea cu menținerea raporturilor de muncă, neînmânarea salariatului, anterior începerii activității, a unui exemplar din contractul individual de muncă, neeliberarea adeverinței de vechime.

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfășoară muncă nedeclarată, în luna mai ITM Argeș a efectuat 176 controale. Astfel, la 16 angajatori sancționați au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată 20 persoane, iar valoarea amenzilor aplicate este de 350.000 lei.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 163 controale și au fost aplicate 74 de sancțiuni, din care 24 amenzi, în valoare totală de 83.500 lei. Principatele domenii de activitate in care au fost constatate deficiențe sunt construcții, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, distribuție mărfuri, morărit și panificație, confecții textile, comerț.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email