Italienii fac un film cu Mutu. Românii, nu. Mutu – story, versiunea italiană

Ieri a fost în Piteşti o echipă a televizunii Tele 7 din Roma pentru a face un film despre viaţa lui Adi Mutu. Italienii au venit în Piteşti cu un Rover care aparţine lui Giovani Becali, şi au ajuns în oraşul lui Mutu la ora 11.00. După două ore şi jumătate de filmări în casa părinţilor lui Adi Mutu, unde părinţii acestuia au dat interviuri, echipa de filmare însoţită de Spiridon Mutu a plecat la stadionul „Nicolae Dobrin” unde au discutat cu primul antrenor al „Briliantului”, Mihai Ianovschi. Apoi, italienii au mai filmat prin oraşul în care Adi Mutu s-a născut ca fotbalist.

Camera „Briliantului”

Acasă la părinţii lui Adi, unde „Briliantul” are o cameră specială în care tricoul lui Makelele pe care Mutu l-a luat după meciul din Cupa UEFA, F.C. Argeş – Celta Vigo, este la mare cinste, doamna Rodica Mutu a povestit începuturile de fotbalist ale fiului ei. „Adi avea 7 ani, şi l-am dus la selecţie la care n-a fost oprit deoarece era mai mic cu un an decât toţi ceilalţi. La plecare, plângând, Adi m-a certat pentru că nu l-am născut mai devreme cu un an, pentru a juca fotbal”, a povestit doamna Mutu.

Campion de trei ori cu F.C. Argeş, Adi plângea când pierdea un meci

Jurnaliştii italieni au fost surprinşi de cele şapte fotografi-tablou de mari dimensiuni, cu Adi Mutu, care îl înfăţişau ca jucător la F.C. Argeş, Dinamo, Inter, Chelsea, Juventus, Fiorentina şi echipa naţională a României. Tatăl lui Adi, Spiridon Mutu, a povestit despre perioada junioratului petrecută la F.C. Argeş, atunci când Adi plângea de mama focului când echipa lui pierdea un meci, sau cât de fericit era când F.C. Argeş, cu Adi Mutu căpitan de echipă a câştigat de trei ori titlul de campioană naţională.

Mutu – Makelele, adversari şi coechipieri

La stadionul „Nicolae Dobrin”, antrenorul Mihai Ianovschi, descoperitorul lui Mutu, a fost intervievat de reprezentanţii de la Tele 7 din Roma. „Ţin minte ziua când Adi Mutu a venit de mână cu mama sa la selecţie. Era cam grăsuţ, dar talentat-foc, motiv pentru care l-am oprit imediat. De atunci se vedea că are <stofă> de mare fotbalist.  După ce a mai crescut, interesant era că după fiecare antrenament, Adi rămânea cu Dani Coman, Rică Neaga şi Nicolae Dică să exerseze loviturile libere”, povestea Mihai Ianovschi. Italienii l-au filmat pe Ianovschi şi în vestiarul unde Mutu avea locul său preferat, şi în care sunt 14 fotografii cu „Briliantul” de la F.C. Argeş. Una din pozele din vestiar este din meciul F.C. Argeş – Celta Vigo disputat în anul 1997, în care Mutu este în duel cu Makelele, jucător cu care a fost mai târziu coechipier la Chelsea.

Monica Ghezzi: „Mutu-story va fi un mare succes”
Monica Ghezzi, reporterul de la Tele 7, spunea că „facem un Mutu-story, cu viaţa lui de fotbalist în România. Adi Mutu este foarte iubit la Florenţa şi în toată Italia, iar filmul pe care îl facem despre el, cu bune şi rele, sper să fie de mare succes în Italia. Povestea a lui Adi Mutu este una frumoasă şi lumea trebuie să o ştie aşa cum este. La Frienze, Mutu este foarte apreciat, şi cu toţii aşteaptă să revină la echipă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email