ISU a stabilit bază de operaţii la stadionul municipal

Zilele trecute, la sediul Instituției Prefectului – Județul Argeș s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență având pe ordinea de zi identificarea locațiilor bazelor de operații la nivelul județului Argeș.

„Locurile de dispunere a bazelor de operaţii se stabilesc din timp de normalitate de către comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă. La stabilirea locului de amplasare a bazei de operaţii, comitetele judeţene au în vedere ca acestea să se situeze în afara ariei afectate sau potenţial a fi afectată de dezastre, astfel încât să se asigure protecţia membrilor echipelor de intervenţie”, a declarat preefctul Mihai Oprescu..

În cadrul bazei de operaţii sunt asigurate spaţii pentru locuit, preparare şi servire a hranei, igienă personală şi colectivă, depozitarea echipamentelor de intervenţie, precum şi asistenţă medicală şi sanitar-veterinară.  Asigurarea cu corturi/barăci, dispozitive sau instalaţii pentru încălzirea apei şi îmbăiere, apă potabilă, bucătării rulante, generatoare electrice, carburant, echipamente medicale şi toalete ecologice se efectuează de către instituţiile reprezentate în comitetul judeţean  pentru situaţii de urgenţă sau, după caz, structurile subordonate IGSU.

Ce criterii trebuie respectate

Locurile de dispunere a bazelor de operaţii se stabilesc în funcţie de mai mulți factori, cum ar fi: terenul; existenţa drumurilor și a altor căi de acces; existenţa, în apropiere, a surselor de apă; posibilitatea racordării la reţeaua de alimentare cu energie electrică; să fie dispuse în zone cu acoperire radio.

În urma unei analize amănunţite a riscurilor ce se manifestă în zona de competenţă a județului Argeș, au fost identificate 14 de locaţii în care se pot instala baze de operaţii.

 

În zona Curtea de Argeş locaţiile sunt următoarele –  Tabăra Școlară din comuna Corbeni, cu o suprafață utilă de aproximativ 1000 mp, cu posibilități de cazare pentru 52 de persoane, Stadionul Municipal Curtea de Argeş, care are o suprafață utilă de aproximativ 7000 mp, existând posibilități de racordare la surse de alimentare cu energie electrică, Tabăra Școlară de la Nucșoara, în suprafață utilă de aproximativ 1200 mp, cu posibilități de cazare pentru 50 de persoane, sala de sport a comunei Tigveni, cu o suprafață utilă de aproximativ 1600 mp, şi stadionul – Grădina de Vară din Domnești, suprafață utilă de aproximativ 1000 mp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email