ÎPS Calinic şi Adrian Miuţescu luptă împreună pentru introducerea Mănăstirii şi a Bisericii Domneşti în patrimoniul UNESCO

Profesorul Nicolae Lazăr spune că va ajuta şi el

După cum aţi aflat din INTERES ARGEŞEAN, deşi este considerată una dintre cele mai frumoase mănăstiri ordodoxe din ţară, Mănăstirea Curtea de Argeş nu face parte din patrimoniul universal. Imediat după publicarea articolului nostru profesorul Nicolae Lazăr, preşedintele Asociaţiei Călţun – Club UNESCO, şi-a exprimat dispinibilitatea de a ajuta la formalităţile necesare introducerii Mănăstirii, dar şi a Bisericii Domenşti, în patrimoniul UNESCO.

„M-am întâlnit cu ÎPS Calinic și i-am spus că vreau să introducem pe lista UNESCO Mănăstirea Curtea de Argeș și Biserica Domnească din Curtea de Argeș, două monumente extraordinare, care merită să fie finanțate”, a declarat şi deputatul Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş.

Vă informam că sunt câteva criterii pe care UNESCO le cere pentru ca un obiectiv să fie inclus în patrimoniu.

Printre ele – obiectivul reprezintă o capodoperă a creativității/geniului uman;  obiectivul prezintă o mărturie unică a tradițiilor culturale a civilizației umane; obiectivul este o clădire deosebită din punct de vedere arhitectural ori tehnic.

Din  1991, Mănăstirea Argeșului este inclusă în opisul Listei Indicativ a României. Acesta este un prim pas procedural pentru clasarea în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email