ÎPS Calinic la şedinţa Sfântului Sinod

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a participat ieri la şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Sala Sinodală din Reşedinţa Patriarhală din București, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.
În deschiderea şedinţei, Patriarhul României a prezentat cele mai importante puncte de pe ordinea de zi: „Această şedinţă de lucru a Sfântului Sinod prezintă probleme curente care necesită o atenţie deosebită ca urmare a unor legi care s-au dat recent, mai ales în privinţa cimitirelor, în privinţa educaţiei şi alte aspecte juridice care intră într-o anumită relaţie cu viaţa bisericească. De aceea, trebuie să fim informaţi la timp şi dacă avem mai multe şedinţe ale Sfântului Sinod, unele legate de evenimente duhovniceşti mai deosebite atunci agenda este mai restrânsă pe de o parte, iar pe de altă parte avem posibilitatea de a răspunde mai prompt noilor exigenţe”, a afirmat Patriarhul Daniel.
Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate, și este compus din Patriarh, toţi mitropoliţii, arhiepiscopii, episcopii eparhioţi, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari şi arhiereii vicari în funcţiune. Sfântul Sinod se întruneşte anual în cel puţin două şedinţe de lucru în perioadele de primăvară şi toamnă, iar în şedinţe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email