ÎPS Calinic dăruieşte câte un ghiozdan cu rechizite copiilor nevoiaşi

După cele trei luni de vacanţă, elevii din învăţământul primar, gimnazial, liceal, dar şi preşcolarii din municipiul nostru vor începe astăzi cursurile noului an şcolar. Acesta aduce şi unele modificări, însă elevii vor avea ca şi până acum trei vacanţe, de iarnă, intersemestrială şi de primăvară. Pe lângă acestea, elevii vor beneficia de trei zile libere de sfintele sărbători pascale. În total, anul şcolar 2013 – 2014 va avea 176 de zile lucrătoare, adică 36 de săptămâni.
La început de an școlar, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, va binecuvânta elevii din toate școlile municipiului Curtea de Argeș, precum și copiii de la Centrul Acces, și va dărui câte un ghiozdan cu rechizite celor care provin din familii cu probleme sociale. De altfel, la Centrul de consiliere socio-educativă „Acces” din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială din municipiul nostru s-a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, proiectul umanitar „Să ne pregătim de şcoală”. Astfel, copiii înscrişi la centru, care provin din familii numeroase ce se confruntă cu grave probleme financiare au primit de la Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” rechizite şcolare, îmbrăcăminte şi încălţăminte. „Acum la începutul anului şcolar copiii au nevoie de foarte multe lucruri, cum ar fi rechizitele şcolare, dar şi îmbrăcăminte şi încălţăminte. Cei mai mulţi copii provin din familii care au dificultăţi financiare şi nu le pot cumpăra elevilor lucrurile necesare pentru a merge la şcoală. Acest ajutor de la Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” este binevenit şi le mulţumim pe această cale”, ne-au spus asistenţii sociali de la Centrul „Acces”.
„Ne rugăm Bunului Dumnezeu să trimită asupra elevilor argeșeni și musceleni duhul înțelepciunii și al înțelegerii, pentru ca să le deschidă mintea și cugetul și să le lumineze inima lor, spre primirea învățăturilor celor bune”, îi binecuvântează arhiepiscopul pe şcolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email