ÎPS Calinic a oficiat o slujbă de pomenire la Medgidia

ÎPS Calinic a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, slujba de pomenire pentru soldaţii sârbi căzuţi la datorie. Arhiepiscopul Calinic este preşedinte al Ligii de Prietenie Româno-Sârbe. Evenimentul a avut loc sâmbătă, în municipiul Medgidia, la Monumentul Eroilor Sârbi din incinta Cimitirului Ortodox. Aici s-a desfăşurat un ceremonial militar-religios cu prilejul împlinirii a 95 de ani de la intrarea României în primul război mondial şi aniversarea a 85 de ani de la dezvelirea Monumentului Eroilor Sârbi.
La ceremonial au participat şi delegaţii din Serbia, a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere ,,Roland Pîrlogeanu”, a Asociaţiei ,,Cultul Eroilor”, Unităţii Militare 1459 şi a oficialităţilor locale.
Conform tradiţiei, manifestarea a început cu defilarea gărzii de onoare şi rostirea alocuţiunilor de către primarul Medgidiei şi reprezentantul delegaţiei sârbe După oficierea slujbei de pomenire, la monument au fost depuse coroane de flori. Organizatorii au pregătit şi un scurt moment artistic cu caracter patriotic, constând în exerciţii demonstrative privind tehnica militară din acea vreme. Soldaţii au defilat în costume de epocă, încercând să zugrăvească acele timpuri măcinate de lupte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email