Ionuţ Dolănescu: „Vreau să îmi fac o casă la Curtea de Argeş”

Ionuţ Dolănescu a susţinut un recital extraordinar în cadrul concertului organizat cu prilejul celei de-a doua ediţii a Zilelor Casei de Cultură. La finalul concertului interpretul a avut amabilitatea de a ne acorda un scurt interviu.
Ai mai fost la Curtea de Argeş. Cât de bine te-ai simţit aici?
– Este un oraş extraordinar, care are în spate o istorie milenară. În zonă sunt peisaje foarte frumoase şi este mai puţin populat. Chiar sunt interesat să-mi cumpăr un teren şi să-mi construiesc aici o casă. Noi, vedetele, simţim de multe ori nevoia să fim mai retraşi. Am şi o strânsă prietenie cu domnul Cristi Mitrofan. Şi părinţii mei veneau foarte des aici.
Cât de mult te-au influenţat părinţii în cariera ta?
– Părinţii mei sunt doi profesionişti desăvârşiţi, însă din păcate tata nu mai este printre noi. Ei m-au încurajat în permanenţă. Tatăl meu a văzut că am talent şi m-a sprijinit. Nu e uşor să ai o mamă şi un tată celebru. Publicul nu poate fi minţit. Sunt foarte mulţi copii care au părinţii celebri, dar care nu au realizat mare lucru. Am învăţat multe de la părinţii mei.
Ai încercat să cânţi şi alte genuri muzicale?
– Da am avut câteva experienţe. Am făcut la Paris un master în muzică clasică. Chiar am cântat împreună cu sora mea Leontina Văduva, care este o renumită soprană. Ea cântă pe marile scene ale lumii, unde este foarte apreciată. Am mai înregistrat un disc de muzică uşoară în SUA. Mie îmi place foarte mult să cânt la nai. E o pasiunea de-a mea. Chiar am înregistrat un CD cu o casă de discuri din Sidney. Însă, muzica populară rămâne cel mai aproape de sufletul meu..
Ai lucrat şi în televiziune. Cum ai reuşit să îmbini cariera ta muzicală cu televiziunea?
– A fost o experienţă frumoasă. În acea perioadă eram foarte solicitat. Aveam multe concerte şi filmam şi pentru emisiune câteva ore bune. Am cunoscut foarte multe vedete. De asemenea, colaborarea cu Andreea Bănică a fost foarte fructuoasă. Pot spune că atunci am intrat în gura presei, care a scris că am avut o relaţie cu Andreea. Bineînţeles că nu este adevărat. A fost o experienţă din care am învăţat multe.
Ce proiecte de viitor ai?
– Aveam un proiect alături de ambii părinţi. Doream să înregistrez un CD cu ei, însă tata de un an de zile nu mai este printre noi. Îmi pare rău că din cauza fratelui meu s-a creat şi acel scandal în presă, însă am trecut şi prin asta. Acum vreau să înregistrez un nou album de muzică populară, dar şi un CD de muzică uşoară. Sper ca până la sfârşitul anului să fie gata. Însă, cel mai important este că aştept o fetiţă de la soţia mea. De asemenea, în curând voi începe o colaborare cu ansamblul „Doina Argeşului”, cu care au colaborat şi părinţii mei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email