Ionel Păunescu a început munca de director al Serviciului Pieţe

De pe 3 decembrie Ionel Păunescu este şef al Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare (SPPTO) din Curtea de Argeş, vineri fiind prima sa zi de muncă. Păunescu are un salariu brut de 6479 lei, plus 347 de lei pe lună, indemnizaţie de hrană. Ionel Păunescu a fost ales în Consiliul Local pe listele PRO România, fiind candidatul acestui partid pentru funcţia de primar. La începutul mandatului a anunţat că a încheiat un „protocol de colaborare” cu PSD, iar acest lucru s-a concretizat în faptul că Păunescu a votat alături de PSD şi a susţinut PSD în toate hotărârile locale adoptate.

Ionel Păunescu, al cărui mandat de ales local se încheie acum, a fost consiler local şi în perioada 2016 – 2020, atunci fiind ales pe listele PAM, Partidul pentru Argeş şi Muscel pe listele căruia a candidat şi fostul primar Nicolae Diaconu. În primul mandat Păunescu s-a remarcat prin atacurile la adresa conducerii Serviciului Public pe care îl conduce acum. El a spus despre Marin Florea, care era şef atunci, că este „incompetent”. De altfel, în mandatul anterior Păunescu a avut multe intervenţii în plen, criticând conducerea Primăriei şi şefii serviciilor publice, de multe ori pe bună dreptate.

Contractul de muncă al şefului SPPTO este pe perioadă nedeterminată, am aflat de la Biroul de Resurse Umane din Primărie, astfel încât Păunescu poate ieşi liniştit la pensie de acolo. Probabil că va cesiona acţiunile pe care le are la fima sa de amenajari interiore şi se va dedica exclusiv (?!) noii sale funcţii.

Un singur candidat

La concursul anunţat de Primărie pentru şefia SPPTO s-a înscris un singur candidat care, evident,  l-a şi câştigat. În vară, când s-a vorbit prima dată despre concurs, şi când prin oraş se ştia cine îl va câştiga, primarul Panţurescu a renunţat la proiectul de hotărâre referitor la condiţiile de concurs, dar în octombrie l-a repus pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local şi a fost votat. O discuţie interesantă s-a purtat atunci în legătură cu studiile pe care trebuie să le aibă un şef la Pieţe, dar primarul a spus că „trebuie să fie un manager bun”. Ionel Păunescu este absolvent de Psihologie, disciplină care a fost introdusă printre cele necesare înscrierii candidaţilor la concurs la propunerea consilierilor locali care fac parte din comisia juridică, inclusiv Dan Petrescu şi Ion Şerban.

În locul său în Consiliul Local ar putea să intre Emanoil Lică, următorul pe lista PRO România la alegerile locale din 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email