Ion Şerban acuză – „Văile din Curtea de Argeş sunt pline de gunoaie!”

La Curtea de Argeş, văile sunt depozite de gunoaie, acuză consilierul local Ion Şerban. „Văile din Curtea de Argeş sunt pline de gunoaie. Vineri seara e oraşul plin de fum, pentru că toţi boierii din Primărie intră în week end!”, a spus Şerban la ultima şedinţă de Consiliu în contextul în care a fost adoptat un proiect de hotărâre referitor la protecţia mediului în municipiu. În decizie e prevăzut clar că este interzisă incendierea gunoaielor, iar sancţiunea aplicată este amenda. „Boierii” despre care vorbea Şerban ar fi funcţionarii din Primărie care ar trebui să constate încălcarea legii şi să aplice sancţiunile.

„Domnul Şerban are dreptate! Noi, Serviciul Public, decolmatăm văile, nu le curăţăm de gunoaie, iar anul acesta am decolmatat câteva şi o să mai facem în a doua parte a lunii noiembrie. Într-adevăr,  sunt saci cu gunoi mennajer şi saci cu resturi din demolări ori construcţii peste tot”, spune Ioan Ghiţă, directorul Serviciului Public de Gospodărie Comunală.

Nici Societatea de Salubritate a Municipiului nu curăţă văile. „Noi avem în programul de lucrări străzile şi rigolele de salubrizat, acestea din urmă la cerere”, spune Cătălin Nastea, directorul acestrei societăţi. De curăţarea văilor ar trebui să se ocupe Administraţia Apele Române. Conform Legii Apelor, „pentru protecţia resurselor de apă, se interzic  (…)aruncarea sau introducerea în orice mod, în albiile cursurilor de apă (…)  precum şi depozitarea pe malurile acestora a deşeurilor de orice fel”, amenzile prevăzute fiind de mii de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email