Ioana Teodora Duţă, expoziţie de excepţie la Muzeu

Pe simezele Muzeului Municipal Curtea de Argeș au fost expuse lucrările tinerei pictorițe Ioana Teodora Duță, într-o expoziție ”Omagiu”. Tablouri de suflet și realizate cu dragoste, pentru că reunește portretele a două mari personalități regale cu cele ale Ioanei și al viitorului său soț.

La vernisajul expoziției, care a avut loc miercuri seară,Ioana și-a amintit de primii pași pe care i-a făcut în domeniul artei.

Am copilărit în atelierul tatălui meu, era atunci la Casa Goangă, și până în 5 ani să fi avut când am început să mă joc cu culorile. Am aflat apoi de la artiștii plastici profesioniști că există o ordine să își pui culorile pe paletă, de la cele deschise la cele închise. Acum știu aceste reguli, dar pictura pentru mine este eliberare, pasiune, și după cum vedeți, aceasta este dovada esenței creatoare. Am ales să expun paleta pe care am folosit-o să lucrez, să intrați în lumea noastră. Personal, întotdeauna am încurajat tinerii să aleagă aceste domenii culturale, se poate trăi din artă, vă spun din proprie experiență, contează să o faci cu plăcere”, a spus Ioana Teodora Duță.

Ca o scurtă descriere a tablourilor prezentate, s-a făcut referire în primul rând la portretele Regelui Mihai și al Reginei Ana. ”Cred că municipiul Curtea de Argeș este privilegiat, pentru că până la urmă îi vom avea pe vecie”, a completat pictorița. De asemenea, pe simeze se pot observa compoziții inspirate din ultima vizită în California, autoportrete, dar și portretul viitorului soț al Ioanei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email