Ioana Teodora Duţă a fost admisă la Institutul de Arte Plastice de la Bucureşti


Casa de Cultură „George Topârceanu” găzduieşte în această perioadă cea mai recentă expoziţie realizată de artista Ioana Teodora Duţă, intitulată „Ipostaze”. Lucrările expuse în cadrul expoziţiei prezintă portretele unor personalităţi din municipiul Curtea de Argeş, printre care Cristian Mitrofan, Florin Scărlătescu, Gheorghe Păun, Traian Duţă şi alţii. Portretele expuse sunt însoţite şi de o scurtă legendă:
n Cristian Mitrofan – „Gândul din priviri”
n Florin Scărlătescu – „Proiecţie de tuşă şi penel”
n Gheorghe Păun – „Meditaţii la un alt nivel”
n Traian Duţă – „Triumful artei”
n Paula Fulga – „Licăriri azur”
Am stat de vorbă câteva minute cu Ioana Duţă, pentru a afla de la ce a pornit realizarea acestei expoziţii, care a fost foarte apreciată de cei prezenţi la vernisaj.

Cei mai mulţi şi-au cumpărat portretele

Expoziţia „Ipostaze” a fost foarte apreciată la Curtea de Argeş. Cum ţi-a venit ideea de a realiza aceste portrete?
– A fost ca un exerciţiu înainte de examen. Aveam de realizat o mapă cu 20 de portrete desenate. Apoi m-am gândit să fac mai multe lucrări cu diferite personalităţi din oraş şi m-am gândit chiar şi la o expoziţie. Mă bucur că expoziţia mea a fost apreciată şi plăcută de cei prezenţi la vernisaj.
Cum au primit cei care sunt reprezentaţi în portrete această expoziţie?
– La început au fost puţini sceptici, pentru că nu ştiau cum or să iasă lucrările. Însă,   după ce am prezentat lucrările, toţi au fost surprinşi în mod plăcut şi pot spune că au fost chiar bucuroşi.
Personalităţile reprezentate în portrete şi-au achiziţionat tablourile?
– Nu chiar toţi. Câţiva şi-au exprimat intenţia de a achiziţiona tablourile chiar în momentul în care a avut loc vernisajul. Eu aştept în continuare şi sper că le vor achiziţiona toţi.

Planifică o expoziţie la Bucureşti

Ai fost admisă la Institutul de Arte Plastice de la Bucureşti. Cum crezi că te vei descurca în această nouă etapă din viaţa ta?
– Am fost admisă la secţia de Artă Murală, unde voi studia câteva tehnici de pictură. Această pictură este de dimensiuni mai mari, cum ar fi cea de şevalet sau chiar pictura pe pereţi. Cred că o să mă descurc destul de bine, pentru că fac un lucru care îmi place foarte mult.
Nu vei mai avea foarte mult timp liber. Vei mai lucra pentru o nouă expoziţie în perioada următoare?
– Am avut şi eu câteva zile de relaxare. Acum în timpul liber mai fac schiţe pe la bunici ca şi alte câteva exerciţii. Mă gândesc să organizez, dar nu ştiu când, o altă expoziţie la Bucureşti.
Ai reuşit să vinzi toate lucrările din cadrul expoziţiei care cuprinde 365 de tablouri realizate pe parcursul unui an de zile?
– Sunt mulţumită de ce am reuşit să vând până acum. Cel mai important este să mă  pot descurca şi să continui. Banii câştigaţi îi folosesc la achiziţionarea pânzei şi a celorlalte materiale. Pentru mine, să pot continua este cel mai important lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email