Investiții noi de 16 milioane de euro la Curtea de Argeș

Foto Nicolae Dobra

În municipiul Curtea de Argeș va fi implementat un proiect în valoare de 16 milioane de euro din fonduri europene. Proiectul presupune modernizarea trotuarelor de pe strada Râmnicu Vâlcea, amenajarea de piste de biciclete și prelungirea sistemului bike sharing precum și construirea unei pasarele pentru biciclete care va porni pe strada Râmnicu Vâlcea, va trece peste strada Traian și se va opri pe Bulevardul Basarabilor. Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia.

Administrația locală a realizat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) și Regulamentul de urbanism aferent investiției, iar Consiliul Local a aprobat documentele la o ședință extraordinară care a avut loc săptămâna trecută.

După cum ați aflat din ziarul nostru, zona propusă spre modernizare și străzile adiacente formează un coridor de mobilitate între străzile Râmnicu Vâlcea, 1 Decembrie 1918 și Bulevardul Basarabilor, și se vor realiza următoarele: Sistem de Bike-sharing: extinderea sistemului de bike-sharing, o pasarelă cu dublu sens pentru pista de biciclete care va face legătura între strada Râmnicu Vâlcea și zona strada 1 Decembrie 1918 și vor fi  modernizate trotuarele de pe strada Râmnicu Vâlcea pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați.

Strada Râmnicu Vâlcea va si complet asfaltată

De altfel, strada Râmnicu Vâlcea și alte două vor fi asfaltate printr-un proiect finanțat prin programul Anghel Saligny, iar lucrările de asfaltare ar putea să înceapă chiar în această toamnă.

Trei străzi importante de la Curtea de Argeș vor fi reabilitate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Contractul de finanțare pentru ” Reabilitare străzi: Albești, Cuza Vodă, Râmnicu Vâlcea, în municipiul Curtea de Argeș, județul Argeș”, a fost semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), iar suma alocată este de 9995669.62 lei. ”Este vorba despre Drumuri publice din interiorul localităților categoria III – lungimea 6,4 km. Include lucrări suplimentare: Alte lucrări de artă”, conform situației prezentate de MDLPA.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email