Investiţii de 4 milioane de euro la Spital

Primarul Constantin Panţurescu a semnat săptămâna trecută contractual de finanţare pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Curtea de Argeș”, proiect a cărui valoare este de 17.583.789,18 lei. „Sunt veşti bune. Spitalul va fi  beneficia de lucrări menite să-i crească eficienţa energetică, va arăta cu totul altfel la finalul implementării proiectului”, a declarat primarul la şedinţa Consiliului Local convocată „de îndată” zilele trecute.

„Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficienței energetice în clădirea publică Spital Municipal din Curtea de Argeș prin derularea de lucrări de intervenție cu scopul termoizolarii clădirii, modernizării instalației de preparare și distribuire a agentului termic și a apei menajere, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum și alte lucrări conexe”, potrivit prezentării de pe site-ul Primăriei. Concret, cu cele 17,583 milioane de lei, aproape 4 milioane de euro, se vor face mai multe tipuri de lucrări –  Lucrări de reabilitare termică a anvelopei (izolarea termică a faţadelor, termo-hidroizolarea terasei, izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel în cazul existenței șarpantei), lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum (înlocuirea cazanului din centrală termică proprie, înlocuirea corpurilor de încălzire cu radiatoare, înlocuirea instalaţiei de distribuție a agentului termic pentru încălzire și a apei calde de consum). De asemenea, se vor instala sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu (centrală pe biomasă și sistem captoare solare termice).

Lifturi şi acoperiş nou

Lucrările de reabilitare/ modernizare a instalației de iluminat presupun reabilitarea instalației de iluminat şi înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată și durată mare de viață. Vor fi instalate lifturi noi şi va fi reparat acoperişul.

Alte lucrări prevăzute în proiect sunt repararea sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei, demontarea/remontarea instalaţiilor și a echipamentelor montate aparent pe faţadele/terasă clădirii, refacerea finisajelor interioare, repararea trotuarelor de protective, înlocuirea colectoarelor de canalizare pluviala, realizarea unei rampe de access și a unui grup  sanitar pentru persoanele cu dizabilități, plus lucrări specifice necesare obţinerii avizului ISU, lucrări de reabilitare/ modernizare a instalației electrice, lucrări de înlocuire a tâmplăriei interioare, lucrări de modernizare a instalației de paratraznet.

Rezultatele aşteptate după implementarea proiectului sunt, în primul rând, o clădire eficientă din punct de vedere energetic dar şi reducerea semnificativă a costurilor cu energia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email