Interviu in EXCLUSIVITATE! Sofia Vicoveanca are acasă 150 de ghivece de flori şi 94 de costume populare


Argeşenii care au participat la concertul extraordinar de muzică şi dansuri populare care s-a desfăşurat vineri, în cadrul primei ediţii a Zilelor Casei de Cultură, au avut ocazia să o urmărească pe marea artistă Sofia Vicoveanca, care a susţinut un recital de excepţie. Artista ne-a răspuns cu amabilitate la câteva întrebări, în cadrul unui interviu în exclusivitate.
Este prima dată când veniţi la Curtea de Argeş?
– Sincer, chiar nu-mi amintesc să mai fi fost. Dar, la o primă vedere, pot spune că e ceva nou pentru mine şi îmi doresc să cunosc mai bine oamenii din această zonă şi să aflu cât mai multe lucruri despre acest oraş.
Aţi avut timp pentru o scurtă vizită a municipiului?  
– Nu am avut timp să vizitez oraşul, deşi credeţi-mă că îmi doresc enorm. Ştiu că este o mănăstire foarte frumoasă aici şi sper să am timp să o vizitez, dacă nu acum măcar cu altă ocazie. Adevărul este că am un program foarte încărcat cu multe evenimente şi nu am timp liber prea mult. Eu tot timpul călătoresc.
În timpul liber ce vă place să faceţi?
– Îmi place să citesc, să ascult muzică, să împletesc, să urmăresc filme foarte bune sau să mă ocup de florile mele. Referitor la muzică, ascult romanţe, muzică religioasă, muzică uşoară. În funcţie de starea pe care o am, îmi aleg genul de muzică.
Ce pasiuni aveţi?
– Îmi place să am grijă de florile mele. Am acasă aproape 150 de ghivece cu flori. De foarte mult timp am început să colecţionez costume populare. Mie îmi place să mă schimb foarte des şi am strâns foarte multe costume. Dar cel mai mult îmi place să călătoresc cu nepoatele mele. Am fost în Antalya şi plănuim acum o excursie în Tenerife.
Cum aţi reuşit să strângeţi atâtea costume?
– Multe dintre ele le-am primit de la colegi de breaslă. Am costume de la Veta Biriş, de la Maria Ciobanu, de la Elisabeta Turcu, de la regretatul Liviu Vasilică şi de la mulţi alţii. Pe toate le-am expuse într-o căsuţă, unde am amenajat o mansardă în care am expus costumele. Cred că am acum 94 de costume. Vreau să vadă copiii şi nepoatele mele rădăcinile din care se trag, pentru că este păcat să se piardă aceste tradiţii.
V-ar plăcea să mai fiţi distribuită în producţiile cinematografice?
– De ce nu? Am avut noroc să joc în câteva filme alături de nume mari ale cinematografiei din România, printre care Mircea Diaconu sau Gheorghe Dinică. A fost o experienţă foarte frumoasă. Dacă aş primi o propunere serioasă m-aş gândi la acest lucru.
Ce gânduri de viitor aveţi?
– În perioada următoare voi lansa un nou album care va conţine 24 de piese. Sincer, nici nu mai ştiu câte albume am scos. Este important să fie apreciate de oameni. Eu cred că pentru a avea succes trebuie să munceşti, să ai seriozitate şi sinceritate.
Ce le transmiteţi argeşenilor?       
 În primul rând multă sănătate, linişte sufletească şi treacă cu bine peste toate problemele pe care le au. Îmi face foarte mare plăcere că sunt invitată la Curtea de Argeş şi sper să revin cât mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email