Interul a obţinut cea mai importantă victorie!


F.C. Internaţional Curtea de Argeş – Unirea Alba Iulia 1 – 0 (0-0). Miza foarte mare a acestui meci, adevărat derby din liga secundă, a făcut un meci încrâncenat, dârz disputat, dar culmea, fără ocazii de gol. Din păcate pentru gruparea patronului Benone Lazăr, echipa antrenată de Ştefan Stoica a fost „ruptă” de la mijloc în sus, adică nu prea a avut atacanţi care să pună presiune şi pericol pe defensiva oaspeţilor. Kone a fost suspendat, iar Stoianof s-a accidentat la încălzire. În plus, Bier nu a putut juca nici el. Cu aceste absenţe importante, plus Schumacher plecat de la echipă, misiunea Interului a fost extrem de grea, dar apărarea exactă, precum şi travaliul liniei de mijloc în care Vezan şi Răduţ au făcut legea printr-un joc foarte bun, au adus în final cele trei puncte şi datorită inspiraţiei lui Itu.

Minutele fatidice

Partida s-a jucat practic între minutele 73 şi 75. În prima fază, atacantul Grozav a pătruns în careu pe partea stângă a atacului, a trecut de fundaşul Matei, şi-a prelungit mingea care s-a dus afară, după care a fost agăţat imprudent de acesta. Arbitrul bucureştean Mugurel Vădan a lăsat jocul să continue spre disperarea celor de la Alba Iulia.

O lovitură liberă izbăvitoare

Peste două minute, arbitrul bucureştean a acordat o lovitură liberă de la 17 metri pentru F.C. Internaţional. Fundaşul Bumbac l-a „îmbrăţişat” de la spate pe Itu aflat cu spatele la poartă, iar Vădan a sancţionat infracţiunea, arătându-i şi cartonaşul galben lui Bumbac. Cei de la Alba Iulia au sărit iar ca arşi protestând la decizia arbitrului. Lovitura liberă a fost executată de acelaşi Itu care a găsit o breşă prin zidul format din şapte jucători ai Unirii, şi a şutat puternic, mingea intrând în poartă: 1 – 0 pentru Internaţional!

Bine organizaţi în defensivă

Până la final, elevii lui Ştefan Stoica s-au apărat bine şi organizat, dar au şi contraatacat de câte ori au avut posibilitatea. Unirea n-a avut forţa de a egala, cu toată insistenţa arătată pe final. În concluzie, F.C. Internaţional a obţinut o mare şi importantă victorie în lupta pentru promovare. Este adevărat că a avut şi noroc la fazele din minutele 73 şi 75, dar şansa îi răsplăteşte pe cei curajoşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email