Interul a ajuns la cota 29 şi are mari şanse de a rămâne în Liga I

Internaţional Curtea de Argeş – Unirea Alba Iulia a fost un meci al disperării pentru rămânerea în Liga I. Un meci de „care pe care”, un meci între Benone Lazăr şi Primăria oraşului Alba Iulia, un meci între Ionuţ Badea şi Blaz Sliskovic, şi, nu în ultimul rând, un meci între Viera, Pintili, Răduţ, Voiculeţ şi colegii lor contra bătrânului portar Gabriel Rotaru şi sârbilor de la Alba Iulia. A câştigat echipa formată de Benone Lazăr, Ionuţ Badea şi jucătorii lor, cu un 2 – 1 mincinos, care putea fi la fel de bine 4 – 0, dar în minutul 90+2 Enzo putea aduce un incredibil 2 – 2 … Cu aceste trei puncte, Interul a ajuns la cota 29 şi a obţinut tichetele pentru a spera mai departe la salvarea de la matineul ligii secunde.

Taina lui Ionuţ Badea

Badea şi-a învăţat jucătorii să stea bine în teren, să aibă răbdare, să fie bine motivaţi, să paseze şi să atace mortal atunci când au posibilitataea. Asta ar fi „taina” lui Ionuţ Badea care face din echipa lui o formaţie care adună puncte şi arată un joc plăcut ochiului, lucru inexistent la Inter în turul campionatului, cu precădere la meciurile disputate pe teren propriu. Aceste „taine” fac din cel mai tânăr antrenor din Liga I, un tehnician de mare valoare pe care marile cluburi din România şi de oriunde, se vor bate în cel  mai scurt timp.

Surprize şi execuţie „foc cu foc”

Badea a mutat surprinzător încă de la vestiar: i-a titularizat pe Cornel Frăsineanu şi Daniel Stan. Apoi a început precaut, liniştit şi calm pentru a „citi” aşezarea şi jocul ardelenilor-sârbi. Interiştii nu s-au îmbulzit în atac şi au scăpat cu faţa curată la şuturile periculoase expediate de Rade Veljovic. După care au trecut la „execuţia” „foc cu foc” a celor de la Unirea Alba Iulia.

Omul care aduce golul şi opreşte ploaia: Claudiu Voiculeţ

O ploaie mocănescă a tot căzut pe stadionul „Nicolae Dobrin”, ploaie care a ţinut acasă, în faţa televizorului, mute mii de spectatori piteşteni. Minutul 36. Daniel Stan recuperează o minge în apropierea liniei de fund, îi pasează lui Kone aflat la 12 metri de poarta lui Rotaru, şutul său este respins în faţă de „moşul” ajuns la 39 de ani, iar Claudiu Voiculeţ înscrie din apropiere: 1 – 0 pentru Inter! Ca un semn dumnezeiesc, ploaia se opreşte! Ex-constănţeanul aduce golul şi alungă ploaia …

Lovitură de golgeter adevărat

Minutul 42. Singurul jucător al Interului originar din Curtea de Argeş, Daniel Stan, a ratat ocazia etapei trimiţând o „ghiulea” de la 12 metri peste poartă!!! În ultimul minut al primului mitan, Daniel s-a „scos” transformând în gol o centrare perfectă venită de la Gabi Matei: 2 – 0 pentru Inter! A fost o lovitură de cap de la 14 metri caracteristică unui golgeter de talia lui Daniel Stan, care l-a dus în fotbalul mare la F.C. Bihor, Oţelul Galaţi şi Unirea Urziceni.  

„Bulgaru” Stoianof a fost ratangiul-şef

Repriza a doua începe cu forcingul „roşiorilor” lui Badea. Viera trimite cu capul de la 11 metri, dar portarul Rotaru, care a debutat în prima divizie înainte de Revoluţie (!!!), scoate spectaculosde sub bară … În minutul 62 Ovidiu Stoianof îi ia locul lui Daniel Stan, şi va fi ratangiul-şef al meciului. „Bulgarul” scapă singur spre poartă în minutul 82, dar nu-l poate învinge pe Rotaru. Iar în minutele de prelungire se încurcă, precum un începător care joacă în spatele blocului, cu Băcilă.

Un gol împotriva providenţei

Pusă în genunchi după prima jumătate de oră, Unirea Alba Iulia înscrie împotriva cursului jocului un gol care a adus tema în tabăra Interului. Era minutul 89 când Călin Cristea scapă de marcajul lui Gabi Matei şi şutează pe joc, în colţul lung al porţii lui Marius Popa: 2 – 1 pentru Inter. În minutul 90 Enzo trimite cu capul peste poartă urcând la maximum pulsul argeşenilor prezenţi la meci. Apoi a venit incredibila ratare a lui Stoianof, şi fluierul de final al arbitrului Mihai Prodan. Interul lui Benone Lazăr speră şi merge mai departe prin Liga lui Mitică. Baftă mai departe şi în etapa viitoare la Ploieşti cu Astra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email