Intersecţia mortală din centrul oraşului

Multe dintre intersecţiile din Curtea de Argeş sunt prost sau deloc semnalizate, se plâng argeşenii, care şi-ar dori o mai mare implicare a Poliţiei municipale în problemele de acest gen.

„Tocmai s-a întâmplat un accident în apropiere de locuința mea, al nu știu câtelea… Au fost și accidente mortale. Strada nu e dreaptă, vizibilitatea este redusă și din cauza unghiului străzii și a unui stâlp și a mașinilor parcate. Specific, eu nu am fost implicată în vreun fel și nici nu cunosc persoanele implicate în accident, dar e de bun simț să aduc această părere și din considerație, adresez această rugăminte la dumneavoastră. Faceți demersurile necesare pentru a se monta măcar o oglindă în stâlpii din această intersecție mortală. Sunt și copii pe stradă și după cum vedeți din cauza impactului mașinile acroșează tot ce este pe trotuar în imediata apropiere. Nu mai spun că poliția ar trebui să marcheze stâlpul pentru a fi vizibil noaptea și ar trebui să marcheze și să pună semne cu parcat interzis în intersecție”, ne scrie o cititoare. Intersecţia despre care vorbeşte este chiar în centru, strada Matei Basarab cu Despina Doamna, iar ultimul accident grav s-a petrecut zilele trecute.

Cum se montează o oglindă în intersecţie. Un vraf de acte şi zece minute de muncă.

O oglindă pusă într-o intersecţie pare un lucru de bun simţ şi uşor de făcut. Ei bine, nu e chiar aşa, ne asigură şeful de la Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC). „Trebuie făcută o sesizare la Primărie, sesiazarea ajunge la dl. Păunescu, de la Compartimentul Transporturi, iar el, împreună cu dl. primar, fac o adresă să obţină aviz de la Poliţie. Poliţia dă avizul iar noi montăm oglinda acolo unde trebuie. Aşa zice legea”, ne-a spus Ioan Ghiţă, directorul SPGC.

Desigur, şi Poliţia ar putea să se sesizeze având în vedere numărul mare al accidentelor din zonă, şi ar putea să solicite Primăriei montarea unei banale oglinzi în locurile unde vizibilitatea e redusă din cauza intersecţiilor sau din cauza celor care blochează vizibilitatea parcând aiurea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email