Intersecţia Matei Basarab cu Despina Doamna îi încurcă pe şoferi


O intersecţie din Curtea de Argeş este cu ghinion pentru mulţi şoferi, mai ales pentru cei care ignoră semnele de circulaţie, dar şi pentru pietoni. Este vorba despre intersecţia străzilor Matei Basarab şi Despina Doamna. În acest loc nu există săptămână în care să nu fie vreun eveniment neplăcut, cum ar fi scandaluri între şoferii care au fost la un pas de a-şi lovi maşinile sau între pietoni şi şoferi pentru prioritatea de trecere. Câţiva conducători auto ne-au explicat de ce această intersecţie este considerată a fi una cu probleme. „Dacă vii de pe Matei Basarab şi vrei să intri pe Despina Doamna, trebuie să ieşi mult cu botul maşinii în intersecţie ca să vezi dacă te poţi băga. Vizibilitatea este foarte proastă, din cauza faptului că intersecţia este înclinată într-o parte, iar străzile nu sunt perfect perpendiculare. Ar trebui să fie instalată o oglindă pe partea strângă a străzii Matei Basarab, să te poţi orienta înainte de o manevră, ca cea de pe 1 Decembrie”, a spus Marian Ghinea.

Pietonii trec când au chef şoferii

 Un alt şofer, care trece zilnic prin intersecţia respectivă, pentru că locuieşte în zonă, atrage atenţia asupra faptului că nu sunt respectate indicatoarele. „Marea problemă aici, pe lângă vizibilitatea redusă, sunt maşinile parcate aiurea. Nu se respectă locurile de parcare şi fiecare şofer îşi lasă maşina cum doreşte, nu contează că încurcă circulaţia în zonă. Dacă ar primi amenzi nu ar mai face la fel”, a precizat Ionel Radu. Nici pietonii nu sunt încântaţi de cum stau lucrurile în această intersecţie. Cum nu există treceri de pietoni, prioritatea de trecere a acestora rămâne la alegerea şoferilor. „Dacă vrei să traversezi Despina Doamna în zona intersecţie, în orele când iese lumea de la serviciu, mai bine te laşi păgubaş. Rar găsesc un şofer care să îmi permită trecerea. Ca să ajung acasă, pe partea cealaltă a străzii, ori îmi fac curaj şi ies în stradă, ori aştept cu zecile de minute să pot traversa”, a spus Florica Gabăr.
Aşadar, cei mai mulţi argeşeni consideră că poliţiştii sunt cei care ar putea să ia măsuri. Cu toate astea, reprezentanţii Poliţiei spun că problema nu este aşa gravă precum pare. Ei susţin că nu au fost înregistrate multe evenimente rutiere în intersecţie şi că mai multă atenţie din partea condu­cătorilor auto nu ar strica. „Sunt de acord cu montarea unei oglinzi la intersecţia străzilor Matei Basarab cu Despina Doamna. Este nevoie de aşa ceva pentru o vizibilitate mai bună. Vom încerca să rezolvăm acestă problemă pe viitor”, a spus comisar-şef Cristian Puicănescu, şeful Poliţiei Rutiere Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email