INTERES ARGEŞEAN nu scrie degeaba! Datorită unei doamne cu suflet mare care a aflat din ziarul nostru despre această dramă, Cei doi oameni care dormeau pe o bancă au acum un adăpost

Aşa cum aţi aflat dintr-un număr anterior al cotidianului INTERES ARGEŞEAN, soţii Ileana şi Mihail Toma au locuit timp de mai multe săptămâni chiar pe o bancă aflată pe bulevardul Basarabilor şi au mâncat doar ce au primit de la trecători. Însă, după ce am publicat povestea celor doi oameni necăjiţi, au apărut şi primele veşti bune pe pentru aceştia. Situaţia soţilor Toma a ajuns şi la ochii şi urechile unei argeşence cu un suflet mare, care a reuşit să găsească un adăpost pentru Ileana şi Mihail Toma.
Oamenii au nevoie de o sobă
Vă reamintim că Ileana, împreună cu soţul său, au locuit într-o casă sărăcăcioasă din zona Rucărului. Însă, pentru că aceasta era foarte veche, iar cei doi soţi nu şi-au permis să o repare şi să o întreţină, casa s-a dărâmat. Pentru că nu au mai avut unde să stea aceştia au locuit chiar pe o bancă din apropierea fostului cinematograf „Unirea”. Timp de mai multe zile aceştia au trăit din mila argeşenilor, care periodic le aduceau mâncare şi apă. Însă, povestea acestora i-a impresionat pe argeşeni, care au încercat să îi ajute. După ce aflat situaţia dramatică prin care trec soţii Toma, F.O., o doamnă cu multă bunăvoinţă şi suflet mare, a reuşit să le găsească un adăpost oamenilor, într-o cameră aflată în apropierea fostei brutării Argpan. „Am citit în ziarul dumneavoastră povestea celor doi bătrâni care dormeau pe stradă. Acum nu mai stau pe bancă, pentru că le-am improvizat o cameră în spate la Argpan, după ce am vorbit cu domnul Mihai Badea, care a fost de acord. Au acolo un pat, le-am dus plapumă şi perne şi le-am montat uşă şi ferestre. Nu au apă sau curent, din păcate”, ne-a spus F.O.. Însă, cititoarea noastră spune că cei doi oameni au nevoie urgentă de o sobă, dar şi de hrană. „Au nevoie de o sobă pentru că vine iarna. Eu am găsit pe cineva să o facă şi am sunat la Primărie, să le spun. Poate reuşesc să le ofere un ajutor de urgenţă. Am vorbit şi cu alţi oameni să le mai aducă ceva de mâncare”, a mai spus F.O..
„Suntem mulţumiţi că avem un adăpost”
Pentru a vedea condiţiile în care locuiesc acum Ileana şi Mihail Toma am fost chiar în camera care le-a fost amenajată. La doi paşi de intrare, pe câteva pietre era aşezată o crăticioară înnegrită de fum, unde bărbatul fierbea ceva de mâncare. În interior se afla doar un pat vechi, fără nimic altceva. I-am găsit pe cei doi chiar în timp ce mâncau, farfuriile fiind aşezate pe o ladă de plastic ce ţinea loc de masă. „Suntem mulţumiţi cu această cămăruţă. Le mulţumim din suflet tuturor celor care ne-au ajutat. Avem şi noi uşă şi ferestre. Ne descurcăm greu, dar uite că oamenii ne ajută”, spune bărbatul. Acesta spune cu amărăciune că are nevoie de o sobă pentru că noaptea este foarte frig şi nu au cu ce să se încălzească. „Nu vreau să mai cer nimic pentru că oamenii ne-au ajutat cu ceea ce au putut. Poate doar de o sobă mai avem nevoie pentru că vine frigul. Soţia este bolnavă şi nu poate sta în frig. În rest ne descurcăm cum putem, iar dacă oamenii mai doresc pot să ne aducă ceva de mâncare”, spune Mihail Toma.
În acelaşi timp, omul se confruntă cu o mare problemă. Pentru că nu are un domiciliu stabil la Curtea de Argeş, acesta trebuie să meargă lunar la Braşov pentru a-şi ridica drepturile financiare. Dar acest lucru înseamnă bani cheltuiţi, bani pe care de cele mai multe ori nu îi are. „Poate reuşim să facem domiciliul aici, ca să nu mai cheltui banii când merg după pensie. Dau câteva milioane pe un drum şi pentru noi sunt bani mulţi”, spune bărbatul. Argeşenii care doresc să le vină în ajutor soţilor Toma îi pot găsi în adăpostul improvizat aflat în apropierea fostei brutării Argpan.
Mulţumim doamnei F.O. care a făcut un mare bine pentru doi oameni necăjiţi şi nici nu a dorit să-i publicăm numele în ziar, pentru că, după cum ne-a mărturisit, nu a făcut asta pentru reclamă. „Cu faptele bune nu te lauzi”, crede binefăcătoarea celor doi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email