Interes Argeşean, de trei ani în casele dumneavoastră

Pe 25 septembrie 2008 apărea primul număr al Interesului Argeşean Un demers jurnalistic pe care mulţi l-au privit cu scepticism atunci, dar pe care îl văd cu alţi ochi acum. Dacă unii au crezut că este un ziar care o să aibă viaţă scurtă, ei bine, s-au înşelat. Suntem abia la a treia aniversare şi mai avem multe zeci şi sute în faţă.
Interes Argeşean a apărut ca o transpunere în viaţă a unui vis. Visul s-a materializat într-un ziar echilibrat, profesionist, care lucrează cu materialul clientului. De multe ori, ziarul este aşa cum e viaţa noastră – amar, plin cu lucruri rele pe care le-au făcut concetăţeni de-ai noştri. La fel de des însă, surprindem şi talentele extraordinare ale copiilor, realizările maturilor, frumuseţea locurilor şi a oraşului.

Încercăm să scriem cât mai bine, să fim cât mai obiectivi. Fireşte că nu vom reuşi niciodată să fim perfecţi, pentru că în viaţa reală, cea despre care scriem noi, perfecţiunea e doar o noţiune. De altfel, ar fi foarte plictisitoare o realitate perfectă, nu credeţi?! Bine, cred că ceva mai puţine frământări nu ne-ar strica, iar o normalitate care să dureze ne-ar prinde bine. Dar asta nu se întâmplă, iar Interes Argeşean reflectă realitatea.

Editorialul acesta este un manifest. Un manifest reînnoit în fiecare an pe 25 septembrie, un manifest prin care ne declarăm independenţa şi dorinţa de perfecţionare. Dacă au crezut unii că ziarul nostru a apărut ca urmare a unor interese politice, cred că până acum s-au liniştit. Nu aparţinem niciunui partid politic, ci doar cititorilor noştri. Interes Argeşean va fi pe piaţa media din Curtea de Argeş atâta vreme cât cititorii noştri vor crede de cuviinţă să-l citească. Eu cred că e loc pentru toată lumea, iar concurenţa e binevenită, cu condiţia să fie corectă şi loială. Suntem puţini ziarişti la Curtea de Argeş, suntem colegi cu toţii, şi fiecare, sunt convinsă de asta, vrea să-şi facă treaba cât mai bine cu putinţă. În ce măsură reuşeşte fiecare, dumneavoastră, cititorii noştri, decideţi.

Am sărbătorit, alături de prieteni, împlinirea a trei ani de la lansarea Interesului Argeşean, şi puteţi citi un amplu reportaj de la sărbătoarea noastră în pagina 7 a ziarului. Ne-am bucurat de prezenţa fiecărui oaspete şi mulţumim gazdei noastre, domnului director al restaurantului Camino, pentru petrecerea reuşită pe care am organizat-o împreună. Ce ne-au urat oaspeţii noştri şi ce am promis noi cu ocazia aceasta, citiţi în pagina 7.

Am reuşit să scoatem pe piaţă aproape 700 de numere de ziar. Dacă e mult sau puţin, tot dumneavoastră decideţi. Eu cred că suntem încă la un început de drum, un drum pe care ni-l dorim cât mai lung şi plin de succese. Vă mulţumim că sunteţi cititorii noştri, şi vă invităm să ne rămâneţi alături şi pe mai departe, pentru următorii 30 de ani, cel puţin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email