Întârzieri pe secțiunea Pitești – Curtea de Argeș a autostrăzii

Întârzierea lucrărilor la Secțiunea 5 a Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, Curtea de Argeș – Pitești, era de aproximativ 1% la începutul lunii trecute, potrivit ultimului Program de execuție, actualizat la aceeași dată, citat de arenaconstruct.ro.

Stadiul lucrărilor era de 36%, conform unei note de informare. În ultimul Program de execuție, Antreprenorul trebuia să înregistreze un progres fizic de 36,97%, întârzierea la începutul lunii iulie fiind de aproximativ 1%.

Cum ordinul de începere a execuției lucrărilor a fost dat pe 1 septembrie 2021, progresul fizic al lucrărilor a ajuns la 36% într-un interval de 22 de luni.

Antreprenorul italian WeBuild SpA ar trebui ca în cele 14 luni rămase până la termenul de finalizare să execute restul lucrărilor (64%!).

Această secțiune de autostradă are o lungime de 30 kilometri și ar trebui să fie finalizată la finalul lunii august 2025.

WeBuild SpA a mobilizat aici peste 800 muncitori și 500 utilaje, susțin oficialii de la Transporturi citați de arenaconstructro.

Secțiunea 5 prevede construirea a trei noduri rutiere, 21 structuri principale, 175 structuri minore, un spațiu de servicii tip S2, parcare de scurtă durată și două centre de întreținere și coordonare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email