Întârziere „nesimţită” a ajutoarelor de şomaj

Plata ajutoarelor de şomaj întârzie la Curtea de Argeş, după cum ne spun cititorii noştri. Am primit la redacţie un mesaj emoţionant, de la o persoană care nu are alt venit decât indemnizaţia aceasta. După ce că banii sunt puţini, mai se şi întârzie cu acordarea lor. Iată ce ne scrie cititorul nostru.

„În ţara asta tot ce e rău se poate şi nimic bun nu se întâmplă!”

„Sunt o cititoare fidelă a ziarului dvs. şi vă aduc la cunoştinţă, cu toate că am bănuiala că problemă va este deja cunoscută, necazul cu care ne confruntăm noi, şomerii, luna această, când deja înregistram câteva zile bune de întârziere a încasării şomajului. Deşi ajutoarele de şomaj reprezintă individual sume mici, cei mai mulţi dintre noi ne bazăm pe ele. Din cunoştinţele pe care le am, m-am interesat pe la diverse rude sau cunoscuţi, pensionari, dacă au aceeaşi problemă şi din fericire pentru ei, aceştia şi-au primit banii că de obicei. Să fie pentru. faptul că ei au ieşit în mod repetat în stradă sau noi suntem mai puţini şi fără un lider al şomerilor? De la Poştă nu ni se spune decât că nu au sosit banii pentru şomaj. Nu cunosc faptul dacă situaţia priveşte doar o anumită zonă a oraşului, tot oraşul sau peste tot în ţara. Sincer, mi-e teamă să n-o lungească până se tipăresc în Monitorul Oficial măsurile votate de curând şi să mă trezesc de luna această cu 15% mai puţin din ,,mai nimic”. Sunt convinsă că aţi mai primit până acum o grămadă de mail-uri pe această temă şi mi-aş dori că măcar nemulţumirea profundă a noastră, a şomerilor, o clasă socială defavorizata, dar cu drepturi, să ajungă la urechile celor responsabili, căci sunt realistă că în ţara asta unde tot ce e rău se poate şi nimic bun nu se întâmplă, nu se pune problemă de sancţiuni dar o mediatizare mai intensă m-ar încălzi puţin şi mi-ar mai ,,umple buzunarele goale”.

De la Ana la Caiafa

Pornind de la scrisoarea aceasta am început demersurile noastre jurnalistice, încercând să vedem ce se întâmplă. E complicat să afli un răspuns de la o instituţia a statului, la care directorul dispare brusc când aude că interlocutorul său este ziarist, sau de la o altă agenţie care, deşi se află în aceeaşi soldă a Ministerului Muncii, habar nu are cine se ocupă cu plata ajutoarelor de şomaj. În sfârşit, după „lupte seculare” şi multe telefoane, cineva şi-a asumat aceasta activitate. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) este instituţia cu pricina. Cum directorul nu era (!), am vorbit cu purtătorul de cuvânt. Am vorbit, e un fel de a spune, căci nu am primit nici un răspuns clar. „Poate nu au venit banii de la Bucureşti”, este tot ce a putut să ne spună Oana Enescu, angajatul AJOFM care se ocupă de relaţia cu mass media. Atât. Deci, cu părere de rău, dragi şomeri care şi aşa aveţi bani puţini, acesta este răspunsul. Când vor veni banii? Evident, nimeni nu ştie. Întârzierea plăţii este cu adevărat nesimţită, conform spuselor cititorului nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email