Înmormântat fără cruce, fără steag şi fără preot


Cimitirul Sfinţii Îngeri se află, de câţiva ani, în administrarea SPGC. Angajaţii de aici sunt cei care se îngrijesc de cimitir şi prin natura meseriei se confrună cu fel de fel de cazuri. Sunt oameni care vin să îşi plângă morţii în fiecare zi, însă sunt şi excepţii, când argeşenii uită cu anii de cei pe care i-au îngropat la cimitir. „Depinde de la om la om. Poţi să îţi faci o părere despre rude, după aspectul mormântului. Sunt argeşeni care vin destul de des şi se îngrijesc de locurile de veci, însă sunt şi cei care uită cu anii să mai treacă pe la cimitir”, povesteşte Nicolae Deaconu, cel care se ocupă de îngrijirea cimitirului.

Locurile pentru morminte sunt pe sfârşite

 Investiţiile făcute anul acesta în cimitir nu au fost foarte mari, pentru că nu sunt bani. „Probabil ultima investiţie mai importantă a fost anul trecut, atunci când am construit toaleta. Anul acesta, ne vom limita la efectuarea lucrărilor de întreţinere, vom pune pietriş pe alei şi vom repara băncile. De asemenea, am comandat coşuri noi de gunoi”, explică reprezentanţii SPGC. De când există pază permanentă, la cimitir nu au fost semnalate probleme majore. „Singurul aspect pe care va trebui să îl rezolvăm în viitor va fi achiziţionarea unui teren, pentru locurile de veci. Spaţiul pe care îl deţinem acum ne va ajunge doar pentru următorii cinci ani”, adaugă Nicolae Deaconu.

Înmormântat fără preot

O înmormântare aparte a avut loc zilele trecute la Sf. Îngeri. Profesorul Gheorghe Ungureanu, preşedintele Partidului Comuniştilor (Nepecerişti), împreună cu alţi trei colegi de partid, l-au condus pe ultimul drum pe Gheorghe Dincă, din Constanţa, un vechi colaborator al profesorului Ungureanu. „L-am înmormântat pe tovarăşul Dincă pentru că nu mai avea pe nimeni. Era internat la spitalul de la Valea Iaşului şi nu mai avea pe nimeni care să aibă grijă de el”, ne-a spus preşedintele Ungureanu. Procesiunea funerară a fost extrem de simplă – patru oameni au condus la mormânt pe un altul. Fără steag, preot ori cruce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email