Iniţiativă legislativă la Băiculeşti – dările locale, plătite prin muncă

„Suntem dispuși să tundem copaci, să măturăm străzile, să săpăm șanțuri, să dăm meditații, să facem contabilitate, dar cerem să ni se recunoască dreptul de A NU MAI DA BANI!”
Pe data de 9 noiembrie 2013 ora 15,00, locuitorii comunei Băiculești se vor întruni la Pensiunea MARA pentru a discuta o inițiativă legislativă. Vor cere Consiliului Local să adopte o hotărâre prin care locuitorii comunei se vor putea achita de taxe, impozite sau amenzi prin bani sau prin muncă în folosul comunităţii.
„Pentru a obține acest cadru legislativ, trebuie să strângem semnăturile a 5% din locuitorii comunei cu drept de vot. Comuna mai are surse de venit în afara impozitelor noastre (subvenții guvernamentale, buget județean) pe când NOI nu avem alte surse de venit, în special în aceste vremuri de intens șomaj. Suntem dispuși să tundem copaci, să măturăm străzile, să săpăm șanțuri, să dăm meditații, să facem contabilitate, dar cerem să ni se recunoască dreptul de A NU MAI DA BANI administrației. Munca noastră tot bani reprezintă. Reprezintă chiar bani foarte mulți, altfel „aleșii noștri” ar fi putut îngriji mediul nostru de trai, fără a plăti sume enorme și nejustificate pentru aceste gesturi simple pe care NOI suntem dispuși să le facem pentru bunăstarea tuturor. Dar în loc de a săpa șanțuri, de a face drumuri, de a curăța spațiile comune, banii se duc pe cheltuieli ce ne sunt absolut inutile.
În vremurile de tristă amintire, când veneau cu „funciirea” ne luau animalele, proviziile, hainele, DAR NU PROPRIETĂȚILE.
Acum, după 23 de ani de jaf național, Statul execută silit locuințele oamenilor ce nu și-au plătit impozitul câțiva ani. Statul, care ar trebui să ne protejeze, ne aruncă în stradă pentru câteva sute de lei. Noi, locuitorii comunei Băiculești SUNTEM DECIȘI să facem prin forțe proprii ceea ce administrația ar trebui să facă. DAR NU LE VOM MAI DA ȘI BANII NOȘTRI.
VOR PARTICIPA ALĂTURI DE NOI Erwin ALBU, fost consilier local la Codlea, Alexandru CĂUTIȘ ziarist de investigații la „Kamikaze”, Nicoleta CHIRIȚĂ, Centrul de resurse pentru participare publică, Nicușor DAN, președintele asociației „Salvați Bucureștiul”candidat la Primăria Capitalei 2012, Maria GHEORGHIU, artistă, interpretă de muzică folk.
Motivele iniţiativei legislative sunt:
– ceea ce nu este interzis prin lege este PERMIS
– nu mai acceptăm CHELTUIALA ABERANTĂ a banului public, făcută în alte interese decât cele ale locuitorilor comunei
– scopul colectării taxelor locale este de a ne asigura NOUĂ un cadru de viață mai bun
– suntem hotărâți să participăm activ și să ne implicăm în SOARTA COMUNEI NOASTRE
– cunoaștem metodele legale și democratice prin care putem forța consiliul local să ne asculte și să decidă în beneficiul NOSTRU, nu al altora
– nu suntem rău-platnici, suntem dispuși să MUNCIM în folosul comunității noastre
– avem printre noi familii (locuitori) care nu dispun de venituri suficiente pentru un trai zilnic DECENT
– administrația publică a ajuns să EXECUTE SILIT locuințele cetățenilor acestei țări pentru datorii la impozite, ceea ce este inadmisibil (transformându-ne în vagabonzi în propria noastră țară)
– dacă „aleșii” noștri NU ȘTIU SĂ GESTIONEZE o comună, un oraș, o țară, nu este vina noastră, ci A LOR
– soluții pentru a crea locuri de muncă și a crea bunăstare EXISTĂ, dar nu sunt pe placul „aleșilor noștri” deoarece NU SE MAI POATE FURA
NE STRÂNGEM pe 9 noiembrie 2013 la „Pensiunea MARA”, ora 15,00
– PENTRU A informa cetățenii comunei Băiculești asupra drepturilor lor cetățenești
– PENTRU A strânge semnăturile necesare inițiativei legislative propuse
– PENTRU A asculta explicațiile domnilor Primar, Vice-Primar, consilieri, pe care îi invităm ȘI pe această cale să dezbată aceste probleme alături de noi
– PENTRU A asculta doleanțele locuitorilor comunei Băiculești, cu ocazia uneia dintre singurele reuniuni ce nu au scop electoral
– PENTRU A găsi căile de a impune voința noastră dacă Consiliul Local nu este sensibil la argumentele noastre
– PENTRU A redacta împreuna o cartă, ca exprimare a voinței noastre de a ne gospodări cinstit
– PENTRU A ne descoperi împreună un viitor, în afara jocurilor politice DE CARE SUNTEM SĂTUI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email