Indolenţa autorităţilor omoară copii

O fetiţă în vârstă de 12 ani, elevă în clasa a cincea la Şcoala „Basarab I” din Curtea de Argeş, a murit joi seara într-un accident produs pe strada 1 Decembrie din municipiu.Revolta părinţilor plătitori de taxe şi impozite

Strada 1 Decembrie este cea pe care au avut loc, pe parcursul ultimilor ani, cele mai multe accidente de circulaţie. Şoferi inconştienţi care merg cu viteză mare într-o zonă de blocuri, unde sunt locuri de joacă pentru copii şi câteva treceri de pietoni, au făcut multe victime. De la o vreme însă situaţia s-a liniştit, cam de când au fost montate limitatoarele de viteză. De proastă calitate însă, acestea s-au stricat rapid, iar cuiele ieşite prin ele au făcut numeroase pagube maşinilor care trec pe aceasta aşa zisă şosea de centură a municipiului. În loc să le înlocuiască, administraţia locală le-a scos definitiv, iar vitezomanii au profitat din plin de asta. Din păcate, plătesc cu viaţa copii.

Locuitorii cartierului 1 Decembrie, prieteni ai părinţilor fetiţei moarte în accident sau oameni care nu au legătură cu tragedia, dar se simt solidari cu rudele copilului care şi-a pierdut viaţa din cauza unui şofer inconştient dar nu numai din cauza lui, au stat jumătate de noapte în stradă şi şi-au manifestat pe facebook nemulţumirea faţă de ceea ce se întâmplă n oraş. Iată câteva reacţii de pe pagina de facebook a ziarului nostru.

– „Trebuie mai multe limitatoare şi treceri de pietoni! De la această trecere și până la cea de la Făgăraș este una singură, lângă stadion!

„Dacă cine trebuie şi-ar face treaba nu ar mai fi tragedii de genul acesta. Să le dăm o idee cu limitatoarele de viteză, că mulţi nici nu “văd” trecerile de pietoni de pe strada asta foarte circulată, unde “grozavii” oraşului fac curse chiar sub nasul poliţiei. Săraca mamă, îşi plânge copila pe marginea trotuarului!!”

 

 – Poliţia rutieră şi Primăria trebuiau să-şi facă treaba demult…luaţi măsuri, domnilor, pentru o zonă atât de circulată. Şi strada 1 Decembrie face parte din oraş!” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email