Închirierea parcărilor rezidenţiale s-a oprit. Care este motivul.

Din luna iunie nu a mai fost închiriat niciun loc de parcare la Curtea de Argeş. „Am solicitat Poliţiei Municipale încheierea unui protocol cu Primăria, pentru că primim multe reclamaţii de la cetăţeni că nu-şi pot folosi locurile de parcare pe care le plătesc. Poliţia ar trebui să verifice şi să dea sancţiuni”, ne-a spus Adriana Conway, şeful Biroului de Administrare a Domeniului Public şi Privat din Primărie. Solicitarea a fost trimisă în iunie şi de atunci se aşteaptă un răspuns. Între timp, Poliţia a mai cerut nişte clarificări şi a promis că va da curs solicitării dar încă nu a făcut-o. Municipalitatea a cerut şi Jandarmeriei  semnarea unui protocol de colaborare pentru parcările rezidenţiale, dar instituţia a spus că nu are competenţe în acest domeniu, astfel încât până când protocolul nu va fi semnat cu Poliţia acţiunea de închiriere a parcărilor stagnează.

Potrivit şefului  Biroului de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Birou care se ocupă de această activitate, până în iunie au fost închiriate sub jumătate din numărul total al locurilor de parcare. „Mai sunt trasate locuri de parcare în zona Terasa 1 Mai, Progresu şi Ivancea, dar aşteptăm un răspuns de la Poliţie ca să continuăm”, a mai spus Adriana Conway.

Un singur loc de parcare licitat. De la 100 s-a ajuns la 400 de lei.

Vă reamintim că închirierea locurilor de parcare a început în 2018, după mai mult de patru ani de tergiversări. Biroul de Administrare a Domeniului Public şi Privat al municipiului din cadrul Primăriei se ocupă de această activitate, iar SPGC trasează zonele în care locatarii îşi pot lăsa maşinile seara şi în zilele de sărbătoare legală. Închirierea nu este valabilă ziua.

Potrivit Regulamentului de atribuire şi folosire a locurilor de parcare, în parcările de reşedinţă din municipiul Curtea de Argeş, „locurile de parcare care fac obiectul atribuirii şi folosirii sunt cele situate în parcările de reşedinţă, amenajate de Primăria Municipiului Curtea de Argeş, la mai puţin de 30 m de frontul imobilelor utilizate de locatari, distanţa de 30 de metri putând fi depăşită în funcţie de configuraţia perimetrului de amplasare a parcării”.

Abonamentele de reşedinţă dau dreptul folosirii locului de parcare între anumite ore

Articolul 2 al Regulamentului de atribuire şi folosire a locurilor de parcare în parcările de reşedinţă din municipiul Curtea de Argeş prevede că „în parcările de reşedinţă se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament, la taxa stabilită prin H.C.L. sau la taxa licitată, cu excepţia persoanelor care deţin garaje sau copertine autorizate. Locurile de parcare din parcările de reşedinţă vor fi atribuite/licitate numai după amenajarea, semnalizarea şi numerotarea acestora de către administratorul parcării de reşedinţă”. În plus „deţinerea unui autovehicul, având inspecţia tehnică periodică la zi, în proprietate sau în folosinţă, constituie condiţie obligatorie pentru a participa la procedura de atribuire/licitare a locurilor de parcare”. De asemenea, „abonamentele de reşedinţă dau dreptul folosirii locului de parcare de luni până vineri, între orele 16:00 şi 7:00 ale zilei următoare şi de sâmbătă de la orele 7:00 până luni la orele 7:00. Abonamentele se vor elibera de Primăria Municipiului Curtea de Argeş, pe o perioadă de 5 ani. În cazul în care solicitantul căruia i s-a atribuit loc de parcare în parcarea de reşedinţă nu achită în termen de 30 de zile de la data atribuirii locului de parcare taxa aferentă, va pierde locul de parcare atribuit, care va putea fi reatribuit altor solicitanţi”.

Taxa de parcare este de 100 lei/an, dar  cuantumul acesteia  poate fi actualizat periodic prin hotărâri ale Consiliului Local.

Până acum fiecare loc de parcare a fost dat persoanei care l-a solicitat. A fost însă un caz în care s-a licitat pentru un loc, şi s-a ajuns ca cel care l-a închiriat până la urmă să plătească 400 de lei pe an pentru el. Probabil că l-a dorit foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email