Începe „Săptămâna Altfel” – Timp de o săptămână elevii vor scăpa de cursuri

Elevii şi preşcolarii din municipiul nostru vor participa pe parcursul acestei săptămâni la o serie de activităţi extracurriculare şi extraşcolare, incluse în cadrul programului „Săptămâna Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”. Astfel, după o săptămână fără cursuri, elevii vor intra din data de 12 aprilie în vacanţa de primăvară. 
Programul „Săptămâna Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”, ce se va desfăşura în perioada 7 – 11 aprilie, îşi propune implicarea deopotrivă a elevilor şi a dascălilor în activităţi extraşcolare, care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale tinerilor, dar şi să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii. În cursul acestei săptămâni elevii nu vor primi note, ci vor merge să viziteze diverse instituţii de cultură, vor merge în excursii sau vor fi implicaţi în diverse activităţi sportive, tehnico-ştiinţifice, de educaţie ecologică, protecţia mediului sau educaţie rutieră. 
De asemenea, în cadrul acestui program, la mai multe licee din Curtea de Argeş se vor organiza şi „Zilele porţilor deschise”, unde cadrele didactice vor prezenta atât părinţilor cât şi viitorilor elevi oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ.
Poliţiştii vor ţine lecţii deschise
Şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş va participa la programele derulate în săptămâna ”Şcoala altfel”, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii de proximitate şi poliţiştii Serviciului Rutier. Poliţiştii argeşeni se vor întâlni cu toate categoriile de elevi şi cu dascălii acestora, în cadrul unor ore deschise despre educaţie rutieră, delincvenţă juvenilă, violenţă, înşelăciuni sau absenteism şcolar. Subiectele vor fi abordate prin discuţii libere şi prin prezentarea de filme educative. Toate activităţile se vor desfăşura în baza parteneriatului cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.
După săptămâna de „Şcoală Altfel”, elevii vor intra, timp de zece zile, în vacanţa de primăvară. Aceştia vor fi liberi până în 22 aprilie, iar apoi vor intra în febra evaluărilor. Astfel că, până la data de 23 mai trebuie susţinute toate tezele din semestrul al doilea din anul şcolar 2013 – 2014. Vacanţa de vară va începe în data de 21 iunie şi se va încheia duminică, 14 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email