Începe Recensământul General Agricol

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021 se desfăşoară Recensământul General Agricol în județul Argeș, informează Instituţia Prefectului.

Acesta reprezintă o acțiune ce va furniza informații și date statistice necesare (de la cei care dețin suprafețe agricole sau animale) pentru fundamentarea unor programe și politici agricole și de dezvoltare rurală. Recensământul se va desfășura printr-un interviu, între un recenzor și un reprezentant al exploatației agricole care va oferi informațiile solicitate. Informațiile colectate prin intermediul unui chestionar electronic vor viza: Localizarea exploatației argicole; Statutul juridic al exploatației argicole (cu personalitate juridică sau fără); Datele de indentificare ale respondentului; Destinația producției agricole; Modul de utilizare al terenului;Efective de animale, etc.

Pentru județul Argeș, recensământul va fi realizat cu un număr de 813 de recenzori și 131 de recenzori șefi, iar datele obținute vor fi preluate de la aproximativ 150.000 de exploatații agricole.

Atât recenzorii, cât și recenzorii șefi au obligația de a se identifica prin prezentarea legitimației care le atestă calitatea de a îndeplini aceste atribuții din punct de vedere legal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email