Începe prima ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun

Mâine, începând cu ora 16:00, la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din Curtea de Argeş, va debuta prima ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun. Evenimentul este organizat de Cercul Militar Curtea de Argeş în parteneriat cu instituţia gazdă şi este coordonat de Biroul Tradiţii şi Cultură din Statul Major al Forţelor Terestre.
Cristina Turcu Preda, invitat special
Astfel, în prima zi a festivalului, începând cu ora 16:00, va avea loc un prim spectacol în cadrul căruia vor urca pe scenă ansambluri şi solişti vocali din mai multe judeţul Argeş, dar şi din alte zone ale ţării, printre care Corul de colindători ai Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” Câmpulung Muscel, Corul veteranilor din cadrul Cercului Militar Piteşti, grupul vocal din cadrul Şcolii Militare de maiştri şi subofiţeri ai Forţelor Terestre „Basarab I”şi grupul vocal al Şcolii de Aplicaţie pentru unităţi de luptă „Mihai Viteazul” din Câmpulung Muscel. Totodată, în cadrul festivalului, vor mai concerta grupuri vocale şi solişti din Caracal, Ploieşti, Oradea, Timişoara sau Sfântu Gheorghe. Mai mult decât atât, la finalul spectacolului vor fi premiate cele mai bune formaţii participante.
De asemenea, nu vor lipsi din cadrul festivalului nici momentele artistice susţinute de Grupul vocal bărbătesc „Rapsozii Argeşului”, Corul „Orfeu”, Ansamblul folcloric „Posada”, Corul Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab”, Corul Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Piteşti şi soliştii vocali Graţian Bădescu, Mitică Tavă, Gigi Iordăchescu şi Mihaela Răcoare. La spectacol va participa şi îndrăgita interpretă de muzică populară Cristina Turcu Preda, în calitate de invitat special.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email