Începe Festivalul Internaţional Nopţile de poezie

Astăzi, va începe cea de-a XIII- a ediţie a Festivalului Internaţional „Nopţile de poezie”, al cărui preşedinte este poetul Dumitru M. Ion. Pe 9 iulie se va face primirea invitaţilor, care vor fi prezenţi la Curtea de Argeş în perioada 10- 13 iulie. Programul festivalului cuprinde mai multe acţiuni culturale care vor fi găzduite de Muzeul Municipal Curtea de Argeş. Astfel, vineri la ora 10:00 va avea loc deschiderea expoziţiei de carte a Editurii Academiei Internaţionale Orient-Occident, care va fi urmată de un recital poetic şi câteva lansări de cărţi ale participanţilor la Festival.

50 de poeţi din toată lumea vor fi prezenţi la festival

În aceeaşi zi, la ora 18:00, în sala mare a Muzeului Municipal, Nicolae Diaconu, primarul municipiului Curtea de Argeş, îi va primi pe invitaţi, iar la ora 19:00 se va organiza ceremonia de inaugurare a Festivalului Internaţional „Nopţile de poezie”, care va cuprinde mesajul poetului Dumitru M. Ion şi al Carolinei Ilica, director executiv al festivalului. „Vor participa la festival în jur de 50 de poeţi, care provin din ţări ca Macedonia, Norvegia, Franţa şi Rusia. Vineri se va deschide expoziţia „Cartea de lână şi Cartea de lemn” realizată de Carolina Ilica, care va fi organizată pe un fundal făcut de artistul Teodor Dădălău”, ne-a spus Florin Scărlătescu, directorul Muzeului Municipal.

Luni se decernează premiile Academiei Orient-Occident

Sâmbătă, la ora 17:00, la Casa de Cultură „George Topârceanu”, în cadrul festivalului,  se vor deschide expoziţiile de pictură realizate de Paula Barbu şi Lucian Cioată, iar la ora 17:45 se va desfăşura un recital extraordinar de lieduri susţinut de Rita Dahl din Finlanda, voce şi profesorul Gheorghiţă Marinescu, pian. Duminică, oaspeţii vor vizita Mănăstirea Corbii de Piatră şi vor face o excursie în Munţii Carpaţi, care are următoarea temă: „Pe urmele lui Dracula: Cetatea lui Vlad Ţepeş şi Barajul Vidraru”. Invitaţii vor participa luni la o recepţie oferită de Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, care va avea loc în Sala Meşterul Manole, de la Palatul Arhiepiscopal. La ora 19:00 va începe ceremonia decernării premiilor Academiei Internaţionale Orient- Occident, urmată apoi de închiderea Festivalului Internaţional „Nopţile de poezie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email