Începe festivalul-concurs „Speranţe Argeşene”

Casa de Cultură „George Topârceanu” va găzdui în perioada 13-14 noiembrie etapa zonală a Festivalului – Concurs de Muzică Uşoară şi Muzică Cultă „Speranţe Argeşene”. Evenimentul aflat la a III- a ediţie este organizat de Consiliul Judeţean Argeş, Şcoala Populară de Arte Piteşti şi Casa de Cultură. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni:
– secţiunea de muzică uşoară pentru interpreţi din clasele I-VIII – concurenţii vor interpreta o piesă la alegere, specifică vârstei lor, obligatoriu din folclorul românesc;
– muzică cultă pentru interpreţi din clasele V-XII – fiecare concurent va interpreta o singură piesă din domeniul: canto clasic sau instrumente: pian, instrument cu corzi, de suflat sau de percuţie.
Organizatorii festivalului – concurs şi-au propus ca principale obiective descoperirea şi promovarea tinerelor talente în domeniul muzicii uşoare şi culte, dar şi stimularea materială a acestora în desfăşurarea activităţilor lor artistice. Elevii cu real talent, care vor fi descoperiţi cu ocazia acestui concurs, şi care sunt înscrişi la cursurile Şcolii Populare de Arte Piteşti sau la Liceul de Artă „Dinu Lipatti”, vor fi sprijiniţi material de către organizatori prin acordarea de burse, facilitarea deplasărilor la diverse concursuri sau procurarea unor instrumente muzicale necesare activităţii artistice. Câştigătorii fazei zonale, vor participa pe 27 noiembrie, la etapa judeţeană a festivalului concurs.  La concurs vor participa şi elevii înscrişi la cursurile de chitară, pian şi canto, organizate la Casa de Cultură „George Topârceanu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email