Începe festivalul concurs „Speranţe Argeşene”

Sâmbătă, începând cu ora 10:00, Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” va găzdui etapa zonală a Festivalului – Concurs de Muzică Uşoară şi Muzică Cultă „Speranţe Argeşene”. Evenimentul aflat la a IV- a ediţie este organizat de Consiliul Judeţean Argeş, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti şi Centrul de Cultură şi Arte. Concursul se va desfăşura pe mai multe secţiuni:
– secţiunea de muzică uşoară pentru interpreţi din clasele I-VIII – concurenţii vor interpreta o piesă la alegere, specifică vârstei lor, obligatoriu din folclorul românesc;
– muzică cultă pentru interpreţi din clasele I-XII – fiecare concurent va interpreta o singură piesă din domeniul: canto clasic sau instrumente: pian, instrument cu corzi, de suflat sau de percuţie.
La concurs vor participa şi elevii înscrişi la cursurile de chitară, pian şi canto, organizate la Centrul de Cultură „George Topîrceanu”.  
Organizatorii festivalului – concurs şi-au propus ca principale obiective descoperirea şi promovarea tinerelor talente în domeniul muzicii uşoare şi culte, dar şi stimularea materială a acestora în desfăşurarea activităţilor lor artistice. Elevii cu real talent, care vor fi descoperiţi cu ocazia acestui concurs, şi care sunt înscrişi la cursurile Şcolii Populare de Arte Piteşti sau la Liceul de Artă „Dinu Lipatti”, vor fi sprijiniţi material de către organizatori prin acordarea de burse, facilitarea deplasărilor la diverse concursuri sau procurarea unor instrumente muzicale necesare activităţii artistice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email