Începe Evaluarea Naţională

Absolvenţii claselor a VIII- a, de la unităţile de învăţământ din municipiul nostru, vor susţine astăzi proba scrisă la Limba şi literatura română, din cadrul Evaluării Naţionale. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.  Plicurile sigilate cu subiecte se vor deschide la ora 09:00, iar din momentul în care sunt înmânate elevilor aceştia vor trebui să le rezolve într-un interval de timp de 120 de minute. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu mai poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Elevii nu au voie să intre în sală cu niciun fel de materiale, cum ar fi manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, dar nici cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, cum ar fi telefonul mobil.
În sălile de examen elevii sunt aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase. Totodată, pe uşa fiecărei săli este afişată lista nominală cu elevii repartizaţi în clasa respectivă.
Joi, 27 iunie, candidaţii vor susţine proba la Matematic, urmând ca sâmbătă, 29 iunie, să fie afişate rezultatele. Tot în această zi, între orele 16:00 – 20:00, se vor putea depune contestaţiile. În perioada 30 iunie – 2 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 3 iulie vor fi afişate rezultatele finale, notele urmând să conteze la admiterea în liceu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email