Începe cursa pentru alegerea preşedintelui. Cum îşi susţin preşedinţii locali candidaţii

Astăzi, începe cursa pentru fotoliul de preşedinte al României. Pregătirile pentru alegerile prezidenţiale vor intra pe ultima sută de metri. Astfel, aproximativ 500.000 de argeşeni sunt aşteptaţi la urne, duminică 22 noiembrie şi pe 6 decembrie, în cazul în care va fi nevoie de turul doi al alegerilor. Însă, până atunci argeşenii vor avea timp să studieze ofertele electorale ale candidaţilor. În cursa pentru Palatul Cotroceni s-au înscris următorii politicieni:
– Traian Băsescu – PD – L;
– Mircea Geoană – PSD + PC;
– Crin Antonescu – PNL;
– Corneliu Vadim Tudor – PRM;
– George Becali – PNG CD;
– Kelemen Hunor – UDMR;
– Remus Cernea – Partidul Verde;
– Sorin Oprescu – candidat independent;
– Constantin Ninele Potarcă  – candidat independent.
În plus, în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale se va organiza  şi un referendum prin care cetăţenii îşi pot exprima părerea referitor la trecerea la un sistem unicameral, în care Parlamentul cu singură cameră nu va avea mai mult de 300 de membri. Şi la nivel local începe agitaţia. Pentru a vedea cum îşi susţin candidaţii şi a afla părerea despre organizarea referendumului am discutat cu liderii organizaţiilor locale de partid. Fiecare a realizat o scurtă prezentarea a candidatului pe care îl susţine.

Crin Antonescu este un alt fel de candidat

„Consider că domnul Crin Antonescu este un alt fel de candidat, cu un alt de stil şi care va fi cu siguranţă un alt fel de preşedinte. Nu vrea o campanie scumpă, ceea ce ar trebui să fie un exemplu pentru toţi ceilalţi candidaţi. Campania iniţiată de dumnealui se bazează pe o finanţare de maximă transparenţă, un alt exemplu bun pentru partide. Alegerea lui Crin Antonescu este cea mai corectă pentru un viitor mai bun. Referendumul este o invenţie a lui Băsescu  pentru a aduce oamenii la vot şi dacă se poate de a vota în favoarea lui. Mi se pare o jignire adusă poporului român să declasifice Parlamentul. Băsescu nu a realizat de-a lungul anilor de preşedinţie că democraţia este puterea poporului exprimată prin Parlament. Pe actualul preşedinte îl consider un băiat de cartier, care acţionează ca un şef de gaşcă, dar s-a dovedit că nu prea se pricepe la acest lucru”, a spus viceprimarul Costinel Vasilescu, preşedinte PNL Curtea de Argeş.

Traian Băsescu a început o reformă care poate continua

„Consider că este momentul în care românii pot avea un preşedinte care să modifice structura statului. Băsescu a început o reformă structurală în urmă cu cinci-şase luni, care poate continua. Referendumul se leagă de acest aspect. În condiţiile în care Parlamentul este mai suplu, redimensionat cu mai puţini parlamentari, lucrurile pot merge mai bine. Sunt om de afaceri şi ştiu că într-o instituţie când sunt mai puţini şefi lucrurile merg mai bine. Varianta actuală este greoaie, cele două camere nu îşi justifică prezenţa. Legile trec de la o cameră la alta şi astfel parcurg un drum lung până la aprobare şi intrarea în vigoare”, a spus consilierul local Gheorghe Alecsei, preşedinte PD-L Curtea de Argeş.

Mircea Geoană poate să-l învingă pe Băsescu

„Este o candidatură prevăzută de mult timp. Mircea Geoană este cel care se poate bate cu Băsescu şi poate să îl învingă. A crescut mult în ultima perioadă ca apreciere în partid şi a găsit toate pârghiile necesare să se poată impune. Experienţa în politica externă este atuu-ul său ca preşedinte. Referendumul este o soluţie bună oarecum. Împărtăşesc ideea de a micşora numărul parlamentarilor, însă nu văd ce efect va avea dacă rămâne în vigoare aceeaşi Contituţie. Ar trebui să fie schimbată Constituţia, pentru că fără aşa ceva un parlament unicameral nu poate funcţiona. Referendumul este de fapt praf în ochi pentru cei cu drept de vot adus în aer de cel care l-a iniţiat”, a spus primarul Nicolae Diaconu, preşedinte PSD Curtea de Argeş.

Corneliu Vadim Tudor – un om care ştie carte

„Despre Corneliu Vadim Tudor nu post să am altă părere decât foarte bună. La conducerea ţării trebuie să fie un om care ştie carte, un om care cunoaşte istoriile religiilor, un om deştept care va lăsa instituţiile statului să acţioneze aşa cum se cuvine. Despre referendum pot spune că prin el Băsescu vrea să revină oarecum la ce a fost înainte de decembrie 1989, pentru că democraţia costă mult. Face acest lucru pentru a fi sprijinit în campania lui electorală”, a spus consilierul local Gheorghe Bugeac, preşedinte PRM Curtea de Argeş.

George Becali va face ceva bun pentru ţară

„Şi PNG-ul avea nevoie de un candidat. Becali ţine partidul în priză şi sunt sigur că va face ceva bun pentru ţara noastră. Consider că nu este nevoie de un referendum, având în vedere că în toate ţările mari Parlamentul este bicameral. Acest referendum este de fapt o găselniţă a celor care sunt acum la putere pentru a ieşi în faţă”, a spus consilierul local Gabriel Nastea, preşedinte PNG Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email