Începe a doua etapă a admiterii la liceu – Locuri libere la Forestier, Auto şi Agricol

În această perioadă se desfăşoară cea de-a doua etapă a repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat, la care pot participa absolvenţii din seria curentă, indiferent de vârstă, dar şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015, şi care au participat şi au rămas nerepartizaţi după prima etapă, sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapă de admitere.
Cea de-a doua etapă de admitere computerizată la liceu se desfăşoară conform următorului calendar:
17 – 21 iulie – Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fişe de opţiuni de către cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii
21 iulie  – Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini. Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă
17 – 22 iulie – Introducerea datelor în calculator, verificarea fişelor listate şi corectarea eventualelor erori
23 iulie  – Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere judeţean şi la Centrul Naţional de Admitere
24 iulie  – Repartizare computerizată a candidaţilor din a doua etapă a admiterii
24 iulie  – Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenţii proveniţi din şcolile respective/din alte judeţe, repartizaţi în a doua etapă şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal  de stat. Fiecare şcoală va publica lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate în a doua etapă.
Cea de-a treia etapă de admitere la liceu pentru anul 2014 – 2015 se va desfăşura în perioada 1 august – 8 septembrie. Aceasta va fi organizată pentru candidaţii din seria curentă şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015.
518 locuri libere la liceele din judeţul Argeş
În urma primei etape a repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat, a absolvenţilor clasei a VIII-a, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015, în liceele liceele din judeţul Argeş au mai rămas 518 locuri libere. Cele mai multe dintre aceastea, respectiv 94, se află la Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” din Piteşti,, în timp ce la Liceul Teoretic Costeşti au mai rămas doar două locuri libere. De asemenea, în municipiul nostru au mai rămas 9 locuri libere la Liceul Tehnologic Forestier, 13 la Liceul Tehnologic Auto şi alte 10 locuri libere la Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email