Încep probele scrise ale examenului de bacalaureat

Astăzi, absolvenţii de clasa a XII- a de la unităţile de învăţământ din municipiul nostru vor susţine prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat din acest an, la limba şi literatura română. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, în municipiul Curtea de Argeş au fost stabilite trei centre de examen cu următoarea structură:
– Centrul de examen de la colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, 234 candidaţi– unităţi şcolare arondate: C.N.V.V. – 208 elevi; Seminarul Teologic Ortodox „Neagoe Vodă” – 26 elevi;
– Centrul de examen de la Liceul Tehnologic Forestier, 386 candidaţi – unităţi şcolare arondate: Şcoala gimnazială Corbeni – 2 elevi; Liceul Tehnologi Forestier –  245 de elevi; Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu” – 139 elevi;
– Centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, 302 candidaţi preconizaţi – unităţi şcolare arondate: Liceul Tehnologic Auto – 53 de elevi;  Liceul tehnologic „Ferdinand I” – 202 de elevi; Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” Domneşti – 47 elevi.
La această probă subiectele se vor da astfel –  un tip de subiecte pentru elevii de la Filiera teoretică – profil umanist; Filiera vocaţională – profil pedagogic Limba română, şi un alt tip de subiecte pentru absolvenţii de la Filiera teoretică – profil real; Filiera tehnologică; Filiera vocaţională – toate profilurile, cu excepţia celui pedagogic.
Elevii care copiază vor fi eliminaţi din examen
Elevii care susţin examenul de bacalaureat în această sesiune nu au voie să intre în săli cu niciun fel de manuale, cărţi sau alte materiale pe care le-ar putea consulta pentru a se ajuta la examen. Accesul candidaţilor în săli se face, pentru probele scrise, cu cel puţin o jumătate de oră înainte de începutul examenului, pe baza unui act de identitate. De asemenea, elevii nu au voie să folosească telefoane mobile în timpul examenului, cei care nu respectă indicaţiile urmând să fie daţi afară din sală şi să rateze bacalaureatul. Totodată, aceştia nu vor mai avea voie să participe la probe timp de doi ani de zile. Testarea va continua pe 3 iulie cu proba obligatorie a profilului şi pe 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 9 -11 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate pe 12 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email