Încep lucrările pe Lotul 4 al Autostrăzii, Curtea de Argeș-Tigveni

Vor începe lucrările pe secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu – Pitești, secțiunea Tigveni – Curtea de Argeș, ca urmare a emiterii de către Ministerul Transporturilor a autorizației de construire, scrie profit.ro.

Secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș, pentru care s-au autorizat lucrările de construire, are o lungime de 9,86 km. Pe acest lot vor fi realizate 13 lucrări de artă, dintre care 12 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Cea mai dificilă lucrare va fi tunelul de la Momaia, cu o lungime de 1,3 km. Perioada contractuală de execuție a lucrărilor este de 44 luni.

Contractul a fost semnat în noiembrie 2021 cu Porr Construct SRL pentru prețul de peste 1,678 miliarde lei fără TVA iar în decembrie anul trecut a fost majorat cu 23% până la 2,065 miliarde lei fără TVA.

Intervențiile autorizate acum, în Etapa I, cuprind: lucrări de autostradă; nod Tigveni;  relocare rețea rutieră existentă; lucrări de poduri – 12 poduri; consolidări; lucrări hidrotehnice; tunel Curtea de Argeș; relocarea rețelelor existente (apă-canal, electrice de medie/joasă tensiune, electrice de înaltă tensiune, transport gaz, telecomunicații); iluminat; lucrări pentru protecția mediului.

Valoarea lucrărilor autorizate acum este de peste 1,493 miliarde lei, fără TVA..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email