Încep lucrările la parcul împărţit în două

Municipiul Curtea de Argeş a obţinut finanţare pentru un parc ce va fi amenajat în două amplasamente. În total, cele două parcuri vor avea o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi şi vor cuprinde locuri de joacă pentru cei mici, fântâni arteziene, piste pentru role, multe zone verzi cu arbori şi arbuşti ornamentali, locuri de agrement pentru adulţi, iluminat modern  şi toalete ecologice.
Proiectul „Îmbunătăţirea calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi, municipiul Curtea de Argeş, judeţul Argeş”, finanţat prin Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi – Fondul de Mediu, depus spre evaluare de către Primăria Curtea de Argeş în octombrie 2009, a obţinut o finanţare de 1,4 milioane de euro. În 2012 a fost scos la licitaţie contractul pentru „Servicii de proiectare, detalii de execuţie şi lucrări – Amenajare zonă verde în municipiul Curtea de Argeş”. Valoarea estimată a contractului era de 1,377,992 lei, iar la licitaţie s-au înscris şase firme. După multe contestaţii şi amânări, contractul a fost atribuit S.C. VELB INTERMED SRL, din Bucureşti, pentru o valoare a lucrărilor de  967,244.66 lei. Parcul trebuia să fie amenajat în spatele Centrului de Cultură şi Arte, dar problemele au apărut imediat.
Care sunt cele două amplasamente
În zona în care urma să se construiască parcul se lucrează acum la sediului noului Parchet. Din cei peste 9000 de metri pătraţi necesari, despre care primarul Diaconu a scris în proiectul depus spre finanţare că Primăria îi are, au mai rămas mai puţini. Apoi s-au redus şi aceştia, pentru că un argeşean a revendicat în instanţă aproape 3000 de metri şi i-a obţinut.
„Există o hotărâre judecătorească, nu e definitivă, am făcut recurs, prin care urmaşii preotului Chiriţă au câştigat în zonă 2700 de metri pătraţi de teren. Din punctul meu de vedere nu o să obţinem nimic, pentru că terenul e liber de construcţii şi va fi retrocedat. Ei vor lua terenul iar noi facem parcul în altă parte”, ne-a spus Radu Chirca, secretarul municipiului, şi aşa s-a procedat.
Pentru ca să nu se piardă proiectul şi banii, amplasamentul a fost mutat. Au fost refăcute studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, iar parcul a fost împărţit în două.
Astfel, potrivit noilor decizii locale, cele două parcuri vor avea 9775 metri pătraţi, împărţiţi în două. Primul parc, de 6207 metri pătraţi, va fi amenajat lângă Centrul de Cultură, pe amplasamentul propus iniţial, iar al doilea, în suprafaţă de 3568 metri pătraţi, va fi realizat lângă restaurantul Quark şi stadionul municipal. Valoarea totală a proiectului este de 1.754.519,31 lei, din care 1,4 milioane finanţare nerambursabilă, 1,595 milioane valoarea eligibilă a proiectului, 195.977,14 cofinanţare. Lucrările vor începe în perioada imediat următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email